Zelinski: harjumine uue eluga võtab aega

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastate jooksul vastaste võrku mitmeid palle löönud Indrek Zelinski loodab väravavõrku sahistada ka täna.
Aastate jooksul vastaste võrku mitmeid palle löönud Indrek Zelinski loodab väravavõrku sahistada ka täna. Foto: Toomas Huik

Eelmisel aastal profisportlase karjäärile joone alla tõmmanud Indrek Zelinski annab täna jalgpallifännidele lahkumisetenduse. Põlvevigastusega heitlev mees ise on lõppakordiks valmis.



«Pea ja vasak jalg on terved,» on mängumees lahinguks valmis.

Enne tänast kohtumist Soomega tõmbas Zelinski viimati Eesti koondise särgi selga 2007. aastal, kui EM-valikmängus alistati koduväljakul 2:1 Andorra. Seejuures lõi Zelinski toona lisaminutitel eestlaste võiduvärava ning teenis värava tähistamise järel oma teise kollase ja ühtlasi punase kaardi. Väljakult ärasaatmisega lõppes mullu tema karjäär ka Tallinna Levadia särgis.

«Mina teadsin kohe, et vaid see üks kord jääbki viimaseks. Mis muidugi ei tähenda, et teine kollane oleks olnud meelega,» meenutas Zelinski heitlust Andorraga. «Eks see mälestus vaikselt tuhmub, kuna pärast seda kohtumist on Levadiaga nii palju mänge olnud. Väravalöömise moment ja matši lõpp ning sellised asjad on ikka meeles.»

Kerge vigastus segab

Viimastel hooaegadel Levadias pallinud Zelinski töötab nüüd Eesti Jalgpalli Liidu kommertsosakonnas ning ajab palli taga kolmanda liiga klubis Eesti koondises.

«Eks harjumine uue eluga võtab aega. Praegu elan veel rütmi sisse. Arvan, et lõpetasin õigel ajal. Võib-olla oleks võinud aastakese veel mängida, kuid ma ei näinud sellel suurt mõtet,» arvas ründaja. «Neid kolmanda liiga kohtumisi ma ikka ootan. Need on nädala sellised tipphetked, et ootad, millel see mäng tuleb.»

Siiski ei ole Zelinskil ettevalmistus lahkumismatšiks kõige paremini sujunud, sest paar nädalat tagasi vigastas ta kolmanda liiga kohtumises oma parema jala põlve.

«Väldin paremaga praegu palli mängimist, aga vasak on ju terve. Trennis tuli paar valesöötu sisse, kuid see oli pigem sellest, et jalad ei liikunud nii kiiresti kui oleks pidanud,» sõnas väravakütt.

Samas leidis Zelinski, et nõudmised on koondises aasta-aastalt tõusnud ning kui algaastatel istuti rohkem kaitses, siis nüüd tahetakse mängijatelt juba rohkem. Siiski leidis ründaja, et koos rahvusmeeskonna omaaegsete edusammudega tõusis toona ka tema resultatiivsus.

«Ma ei ole individuaalselt ja tehniliselt kõige osavam ning olin nii-öelda kastimängija,» iseloomustas Zelinski ennast. «Mida paremini meeskond esines, seda rohkem ma väravaid lõin, seega olin nagu lakmuspaber. Kui meeskond mängis hästi ja pidev surve oli vastaste värava all, siis ma enda omad koksasin ikka ära.»

Meeldiv karjääri lõpp

Kuigi tabamusi ja tähtsaid mat še on ründajal karjääri jooksul olnud mitmeid, siis eredamad püsivad jätkuvalt meeles.

«Esimene värav Andorra vastu, esimene hat-trick Indoneesia vastu kusagil Itaalias, kus oli täielik mudaväljak,» loetles Zelinski. «Kõige meeldejäävamad on olnud ikkagi siin A. Le Coq Arenal mängitud mängud, kus on olnud palju publikut. Ning loomulikult esimene mäng staadionil ja kohe Hollandi vastu.»

Kui Zelinski karjääri tipp­ajaks võib pidada esimest hooaega Taanis Aalborgis (2001. aastal valiti ta ka Eesti parimaks jalgpalluriks), siis positiivse noodiga meenutab ta ka viimaseid aastaid Levadias.

«Sõber Marek Lemsaluga saime nii-öelda kaifuutada, kui Tarmo Rüütli väljendit kasutada. Kaifuutasime neid viimaseid hooaegu,» oli Zelinski karjääri lõpuga rahul.

Lindpere jääb kohtumisest Horvaatiaga eemale

Eesti jalgpallikoondis peab järgmisel kolmapäeval toimuval sõpruskohtumisel Horvaatia vastu läbi ajama ilma poolkaitsja Joel Lindpereta.

Lindpere jääb teadupärast kõrvale ka tänasest kohtumisest Soomega, kuid esialgse kava kohaselt pidi USA klubis New York Red Bullsis mängiv poolkaitsja liituma koondisega järgmisel kolmapäeval toimuvaks mänguks.

«Klubi graafik ei võimaldanud tal sõpruskohtumisele tulla ning seega langetasid nad sellise valiku,» põhjendas Eesti koondise peatreener Tarmo Rüütli.

Teadupärast kohtub Lindpere koduklubi pühapäeval koduväljakul sõpruskohtumises kuulsa Torino Juventusega.

Praeguseks on teada, et Itaalia tippklubi rivistuses lendavad USAsse ründajad Alessandro del Piero ja David Trezeguet ning poolkaitsja Diego.

Samas kirjutab New York Post, et Lindperet vaevab kubemelihase venitus, mistõttu peab ta peatreeneri Hans Backe sõnul väljakult eemal olema umbes nädal aega. (PM)

JALGPALL

Eesti koondise algkoosseis

•    Väravavaht: Sergei Pareiko
•    Kaitsjad: Gert Kams, Taavi Rähn, Andrei Stepanov, Andrei Sidorenkov
•    Poolkaitsjad: Sander Puri, Konstantin Vassiljev, Aleksandr Dmitrijev, Dmitri Kruglov
•    Ründajad: Indrek Zelinski, Andres Oper

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles