Dakaril on täna magus puhkepäev

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Triisa (keskel) pärast kuuendat katset
Toomas Triisa (keskel) pärast kuuendat katset Foto: Margus Kiiver

Peale väga rasket viiendat päeva ootas sõitjaid Dakaril ees katse, mis viis nad Saltasse. Sellega on Dakar poole peal ja täna on sõitjatel puhkepäev.

Dakar Team Estonia sõitjad Mart Meeru ja Toomas Triisa said päevaga edukalt hakkama ning võivad nüüd päeva puhata. Eriti just Triisa vajab seda puhkepäeva, sest tema sai peale viienda päeva probleeme vaid tund aega magada, enne kui taas rajale läks. Mehaanikud saavad täna laagris põhjalikult tehnika üle vaadata.

Kuuendal katsel oli Triisa (Honda) 49. ja Meeru (Honda) 50., kaotades katse võitnud Prantsusmaa sõitjale Alain Duclos'le (Sherco) vastavalt 59,42 ja 1.00,28. Peale kuuendat katset on Meeru 42. kohal, kaotades liider Marc Coma'le (KTM) 8.24,37, Triisa koht on 65. (+16.44.40).

Kahjuks ei ole ka tänavune Dakar läbi saanud surmajuhtumiteta. Viiendal katsel hukkus mootorrataste klassis sõitnud Belgia võistleja Eric Palante, kelle surma asjaolud pole päris selged. Lisaks hukkus kaks Argentina ajakirjanikku, kes sõitsid autoga kuristikku. Dakar Team Estonia avaldab hukkunute lähedastele ja omastele sügavat kaastunnet.

Kuula ja vaata Meeru ning Triisa muljeid peale kuuenda katse finišit, viimane räägib ka oma rasketest üleelamistest viiendal katsel:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles