Pealtvaatajate põud Pekingis heidutab korraldajaid

Kajar Kase
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kaisi ja Rivo Vesiku kaotust avaringis tunnistasid kümnete Eesti fännide kõrval tühjad tribüünid
Kristjan Kaisi ja Rivo Vesiku kaotust avaringis tunnistasid kümnete Eesti fännide kõrval tühjad tribüünid Foto: Raigo Pajula.

Kuigi korraldajate sõnul on kõik olümpiamängude 6,8 miljonit piletit välja müüdud, jäävad vähemalt eelvõistluste ajal paljud tribüünid pooltühjaks.

Pea täielikult ilma publikuta toimusid Kristjan Kaisi-Rivo Vesiku rannavõrkpalli avaringi kohtumise kõrval mitmed teisedki rannavõrkpalli mängud.

Ka sõudmise eelsõitudes või maahoki alagrupimängudel haigutavad tribüünid tühjusest.

Et tribüüne täita, on korraldajad toonud staadionitele bussidega kollastes särkides kohalikke ergutajaid, kes peaksid võistlustel tekitama paremat atmosfääri.

Olümpia orgkomitee asepresident Wang Wei tunnistas ajalehele The Guardian, et pealtvaatajate puudumine teeb neile muret.

«Me arvame, et inimeste puudumist põhjustas esimesel paaril päeval niiskus ja vihm,» ütles Wei.

Wei sõnul on osad tühjad istekohad reserveeritud olümpialastele, osadel aladel on inimestel aga piletid terveks päevaks ning nad kasutavad sellest vaid osa.

John Coates, Austraalia olümpiakomitee esimees, ütles BBCle, et on publiku vähesusest üllatunud. Tema sõnul olid näiteks Sydney olümpiamängudel alati vähemalt 90% kohtadest täidetud.

Samas oli publikuga probleeme ka eelmistel olümpiamängudel Ateenas, kus näiteks vibulaskmise eeslvõistlused toimusid pea täielikult tühjade tribüünide ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles