Piltuudis: Hispaania korvpallurid solvasid hiinlasi

Kajar Kase
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skandaalse pildiga ajaleht.
Skandaalse pildiga ajaleht. Foto: AP / Scanpix

Enne eilset Hispaania-Hiina korvpallimängu lõi laineid Hispaanias ilmunud reklaamfoto, kus terve korvpallikoondis poseeris «pilusilmi tehes».

Foto ilmus riigi suurimas spordilehes Marca ja oli mõeldud kohaliku korvpalliföderatsiooni edusoovina koondisele, kirjutab The Guardian.

Hispaanlaste naljana mõeldud žest võib mängude korraldajates tekitada pigem pahameelt, sest näiteks USAs peetakse näppudega silmade kissi vedamist rassistlikuks, niimoodi kiusatavat mänguväljakutel Aasiast pärit lapsi.

«See oli midagi, mis pidi olema naljakas ja kindlasti mitte solvav, mul on kahju, kui keegi seda niimoodi võttis,» ütles Hispaania tsenter Pau Gasol.

Hispaania sportlasi on ka varem rassismis süüdistatud. Mustanahalist vormelisõitjat Lewis Hamiltoni tervitati veebruaris Barcelona ringrajal solvavate hüüetega.

Hispaania jalgpallikoondise treener Luis Aragones aga sai 60 000 krooni suuruse trahvi pärast seda, kui ta oli Prantsusmaa ründajat Thierry Henryd mängueelses ergutuskõnes  "mustaks saastaks" nimetanud.

Hispaanlastel on põhjust oma mainet eriti hoida ka seetõttu, et Madrid plaanib kandideerida 2016. aasta olümpialinnaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles