Meeletu palavus Austraalia lahtistel: minestasid nii mängija kui pallipoiss

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frank Dancevic vajas Austraalia lahtistel palavuse tõttu turgutamist.
Frank Dancevic vajas Austraalia lahtistel palavuse tõttu turgutamist. Foto: SCANPIX

Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste tänasel teisel päeval valmistab turniiri kõigile osalistele muret meeletu palavus - sooja on üle 40 kraadi. Kuumuse tõttu on tänaste mängude ajal juba turgutamist vajanud nii meesüksikmängus osalenud kanadalane Frank Dancevic kui ka üks pallipoiss.

Dancevic vajas kosutust esimese ringi mängus prantslase Benoit Paire'i vastu. Kanadalane küll toibus pärast arstiabi saamist, ent kaotas kohtumise 6:7, 3:6, 4:6. Kaks tundi ja kaksteist minutit kestnud mäng peeti ilma katuseta kuuendal väljakul ning selle lõppedes oli omadega samamoodi läbi ka Paire.

Hommikul vajas Milos Raonici ja Daniel Gimeno-Traveri vahelise kohtumise ajal abi üks pallipoiss, ehkki Austraalias kannavad nad kõik kaitseks päikese eest pearätikuid. Naiste mängudeks viidi täna sisse reegel, mille kohaselt on kolmanda seti mängimise korral enne seda ette nähtud kümneminutiline taastumispaus.

Arutleti ka selle üle, kas poleks sobilik katusega väljakutel need mängijate kaitsmiseks sulgeda, kuid näiteks Roger Federer leidis, et seda pole vaja. «Ausalt – minu meelest peaks katus kogu aeg lahti olema. See on minu arvamus,» lausus 17-kordne Suure Slämmi turniiri võitja Roger Federer, kui oli avaringis alistanud 6:4, 6:4, 6:2 austraallase James Duckworthi. «Tegu on vaimse küsimusega... Kui sa sellega hakkama ei saa, siis lihtsalt loobud,» sõnastas Federer olukorra lihtsalt.

Naiste tiitlikaitsja Viktoria Azarenka märkis, et mõlemad mängijad on võrdses seisus. «Mulle meeldiks kinnine katus ja ilmselt poleks ka mu vastasel selle vastu midagi. Aga pole hullu. Tingimused on kõigile samad,» sõnas esimeses ringis Johanna Larssonist jagu saanud valgevenelanna.

Kuumus on nii suur, et prantslase Jo-Wilfried Tsonga sõnul oli tal probleeme jalul püsimisega – jalanõud muutusid lihtsalt väljakul niivõrd pehmeks. Ühe äärmusliku näite tõi ka Caroline Wozniacki. «Poolte vahetuse ajal on keeruline – jääkotid, jääga käterätid... Panin plastist joogipudeli korraks väljakule maha ja see hakkas alt sulama. Kujutate ise ette, kui palav selleks peab olema,» lausus taanlanna, kes pääses puhkama kerge 6:0, 6:2 võiduga Lourdes Dominguez Lino üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles