Eestlane tõusis Toyota vormelisarja avaetapi järel liidrikohale

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Rump.
Martin Rump. Foto: Bruce Jenkins/TRS

Martin Rump asus Uus-Meremaal nädalavahetusel sõidetud kohaliku vormel-Toyota sarja avaetapi kolme võistlusõidu järel punktitabeli liidriks.

Kuna Euroopas hetkel testisõite ei toimu, siis siirduvad paljud noored võidusõitjaid üle maailma suvisesse Uus-Meremaale ja Austraaliasse, et osaleda kohalikes sarjades hankimaks kogemusi ja hoidmaks n-ö kätt soojas. Sarnase teekonna võttis jalge alla ka mullu Eesti parimaks ringrajasõitjaks valitud Rump.

Maailma kõige lõunapoolseimal Teretonga ringrajal valitsesid nädalavahetusel vahelduvad ilmaolud: kord sadas vihma, siis jälle paistis päike. Väga tihedat konkurentsi demonstreeris ilmekalt kvalifikatsioon, kus 15 parimat sõitjat mahtusid vaid ühe sekundi sisse.

Kohe avasõidus saavutas Giles Motorsport võistkonnas sõitev Rump teise koha ja pjedestaali väärilisele kolmandale kohale õnnestus eestlasel tõusta ka teises võistlussõidus. Kolmandas sõidus pidi Rump küll leppima kaheksanda kohaga, aga kokkuvõttes tõstsid need stabiilsed tulemused eestlase punktitabeli liidriks.

«Konkurents on siin väga tihe,» kommenteeris Rump lühidalt. «Esimene nädalavahetus läks väga hästi, aga neli etappi on veel ees ja pidevalt tuleb areneda, sest teised saavad iga päevaga paremaks.»

Uus-Meremaa vormel-Toyota sarjas sõidetakse järgmine etapp eeloleval nädalavahetusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles