Milan palkas uueks peatreeneriks neljakordse Meistrite liiga võitja

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Clarence Seedorf.
Clarence Seedorf. Foto: SCANPIX

Itaalia jalgpalli kõrgliigameeskond AC Milan, kes teatas eile ome senise peatreeneri Massimiliano Allegri vallandamisest, on väidetavalt leidnud uue juhendaja ning selleks on 37-aastane hollandlane Clarence Seedorf.

Milan on alustanud hooaega koduses liigas oodatust tagasihoidlikumalt - hetkel hoitakse 11. kohta ning sealjuures on Milani saldosse kogunenud 22 punkti, liigat juhtival Juventusel on koos näiteks 52 silma. Viimati jäädi 3:4 alla Sassuolo meeskonnale, kes heitleb kõrgliigasse püsimajäämise eest ning see oli klubi juhtkonna jaoks viimane piisk karikasse - tiimi juhtinud Allegriga lõpetati koostöö ja täna andis ametisseastumisest teada Seedorf.

«Annan teada, et lõpetan oma 22-aastase mängijakarjääri,» vahendas Seedorfi sõnu Eurosport. Kuulus hollandlane mängis viimase hooaja Brasiilias Botafogo meeskonnas ning Milani etteotsa astudes on tegemist tema esimese tõsise treenerikogemusega.

«See oli raske otsus, aga olen rahul sellega, mida olen oma karjääri jooksul saavutanud ja ka siin Botafogos korda saatnud,» kinnitas Seedorf, et paneb mängijakarjäärile punkti rahuliku südamega ja alustab innukalt treeneriametit.

Hetkel 37-aastane Seedorf kuulus oma mängija-aastatel mitmete Euroopa tippklubide ridadesse: hollandlasest keskväljamehel on ette näidata sellised kodumeeskonnad nagu Ajax, Madridi Real, Internazionale ning samuti Milan, kus ta mängis koguni kümme aastat (2002-2012). Lisaks on Seedorf koguni neljal korral tulnud Meistrite liiga võitjaks: 1995. aastal Ajaxiga, 1998. aastal Madridi Realiga ning 2003. ja 2007. aastal Milaniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles