Keel: sloveenid olid meist oskustelt üle

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avo Keel taamal meeskonna tegutsemist jälgimas.
Avo Keel taamal meeskonna tegutsemist jälgimas. Foto: Mihkel Maripuu

EuroChallenge´i sarja kaheksandikfinaali avakohtumises Sloveenia klubile Kamniki Calcitile 1:3 (20, 22, -17, 20) alla jäänud Tallinna Selveri peatreener Avo Keel sõnas mängujärgselt, et vastased olid Eesti meisterklubist eelkõige üle individuaalse meisterlikkusega.

«Vastased olid meist oskustelt üle. Nad näitasid väga kiiret mängu ja see eeldab teatud oskustepagasit nii sidemängijalt kui ründajatelt,» sõnas peatreener pärast kohtumist. «Eks iga meeskond mängib vastavalt oma võimetele.»  

«Pallikäsitsus, hasartsus, kuigi ei saa öelda, et me oleksime kuidagi tuimad olnud – aga kui asju otsustati, olid nemad paremini keskendunud ja lugesid mängu paremini.»

23. jaanuaril kodus peetavas kohtumises vajab Selver nüüd 3:0 või 3:1 edu, misjärel otsustaks edasipääseja kuldne geim. «Kuldne geim on neil igal juhul tastkus, selles mõttes on kodus jama. Ma ei saa kindlalt öelda, kas nad näitasid siin oma nii-öelda tavapärast tegutsemist või riskeerisid rohkem. Usun pigem, et suuri riske nad ei võtnud. Küll aga võivad nad kordusmängus rohkem riskeerida,» analüüsis Keel. «See sõltub mängu käigust, ent kui me suudame domineerida ja eduseisus olla, hakkavad nad ilmselt servi ja esimese tempoga rohkem riskeerima.»

Selveri võimalused sõltuvad juhendaja sõnul suuresti sellest, kas suudetakse sloveene vastuvõtul raskesse olukorda panna. «Neil oli täna vastuvõt keskmisel tasemel, ent siiski suutsid nad nurgameeste kaudu kiiret mängu mängida. Meie võimalus edu saavutada on siis, kui suudame neile vastuvõttu rohkem rikkuda,» sõnas Keel.

«Näiteks teises geimis oli meie blokk raskustes, kuid saime kaitses palle üles toodud küll. Aga ei suutnud neid punktiks lüüa, aga kui nemad palli üles said, siis see ka realiseeriti. Meie rünnakuefektiivsus oli vist 26 ja neil 72 protsenti, see on üüratu vahe!» rääkis Keel. Statistikas erines suuresti blokipunktide arv - Eesti klubi teenis blokist seitse punkti vastaste 17 vastu. «See tulebki mitmekülgsemast rünnakuarsenalist. Meie individuaalne meisterlikkus on kehvem ja kui tuleb vähe tihedam meeskond vastu, siis suudame harva võita.»

Homme peab oma kaheksandikfinaali avakohtumise samas sarjas ka Pärnu Võrkpalliklubi. Pärnu läheb vastamisi Itaalia klubiga Latina Andreoli. Kui mõlemad Eesti klubid peaks veerandfinaali pääsema, tuleb neil omavahel kokku minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles