Vägev võitlus aitas Rocki Samaaras vägeva võiduni

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii rõõmustasid Rocki mängijad detsembris Eesti karikavõidu puhul. Eile tähistasid nad juba uut suurt kordaminekut - eurosarja vahegruppi alustati hea võiduga.
Nii rõõmustasid Rocki mängijad detsembris Eesti karikavõidu puhul. Eile tähistasid nad juba uut suurt kordaminekut - eurosarja vahegruppi alustati hea võiduga. Foto: Kristjan Teedema

Tartu Rock alistas EuroChallenge’i sarja vahegrupiturniiril võõrsil Venemaa klubi Samaara Krasnõje Krõlja.

«Enne mängu oli meil treeneritega juttu 2008. aasta mängust, kui siin, Samaaras, võitsime. Nüüd tuleb välja, et see ongi meie jaoks õnnelik saal – peaksime vist oma kodumängud siia üle tooma,» rääkis Tartu Rocki korvpallimeeskonna peatreener Gert Kullamäe naerdes.

Vaid napp pool tundi tagasi oli tema juhitav meeskond alistanud EuroChallenge’i sarja vahegrupiturniiri avamängus võõrsil Samaara Krasnõje Krõlja lisaajal 75:74. «Kaks korda oleme siin mänginud ja mõlemad korrad võitnud. Mina olen saanud nautida võitu mängija ja treenerina,» märkis Kullamäe, ent lisas kohe, et suures pildis pole mõtet seekordset võitu üle tähtsustada.

Mullu sama eurosarja võitnud ja tänavu Ühisliigas hästi mängiv Samaara oli vahegrupiturniiri eel vaieldamatu soosik. Pärast võrdset avaveerandit panidki väljakuperemehed sisse teise käigu ja kiikusid vaikselt, kuid kindlalt Ro­cki eest ära. Kolmanda veerand­aja keskel oli nende edu juba 16-punktiline, ent tartlased ei alistunud.

Korraga takerdusid Samaara rünnakud Rocki maa-ala kaitsesse, vanameister Valmo Kriisa sopsas lühikese ajaga kaks kolmest, üha selgemalt hakkas paistma Rocki ülekaal lauavõitluses ning vahe hakkas sulama. Tegelikult olid normaalaja lõpus võidu võtmed juba tartlaste käes, nad juhtisid kahe punktiga, ent eksisid siis jämedalt kaitses ning sekund enne normaalaja lõppu sai Samaara viigistada.

Lisaaja lõpus oli Rockil juba rohkem õnne – nad juhtisid ühe punktiga ja taas oli viimane rünnak Samaaral. Venemaa klubi sai viimastel sekunditel sooritada kaks pealeviset, kuid kumbki ei tabanud.

«Mängu eel kartsime allajäämist lauavõitluses, sest venelased on ju teada suured ja tugevad mehed. Tegelikult olime aga selles elemendis selgelt üle – see näitab meeste võitlusvaimu,» rääkis Kullamäe. Just võitlust pidaski ta eilse võidu võtmeks. «Olgem ausad, me ei teinud väga head mängu, lihtsad pallikaotused andsid vastastele liiga palju võimalusi. Ilmselt oli see tingitud mõnede mängijate vähesest eneseusust ja napimatest kogemustest.»

Samaara meeskonnast puudus eile kaks vigastustega kimpus olnud põhimeest. Just seda pidasid Venemaa klubi pallurid ka kaotuse peamiseks põhjuseks. «Väga raske on mängida vaid viie mehega,» nentis Samaara tsenter Anton Puškov. «Tegime oma elu keeruliseks – kodus tuleb võita, sest võõrsil on selliste meeskondade alistamine väga keeruline.»

Kolm Samaara pallurit mängisid üle 40 minuti, veel kaks meest viibisid platsil üle 30 minuti. Need viis mängijat olid ainsad, kes väljakuperemeeste skoori kasvatasid. Rockil oli võimalus rohkemate meestega opereerida – olulise panuse andsid kaheksa meest.

Kullamäe jäi kahe jalaga maa peale ja leidis, et eilne võit ei anna Rockile tegelikult midagi. «Nii on küll hea vahegrupiturniiri alustada, kuid järgmised kolm mängu peame kodus ja nendes kohtumistes ei tohi vääratada,» tõdes ta.

EuroChallenege

Samaara – Tartu Rock 74:75 (la)

Samaara: Miles 24, Keyru 16, Ponkrašov 12, Nichols 11, Puškov 11.

Rock: Dylis 13, 13 lp, Eicfuss 12, Dorbek 11, Talts 10, Kurbas 10, Peciukevicius 9, Kriisa 6, Doronin 2, Simpson 2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles