Kuidas testida Siberisse peitunuid?

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dopinguproovid
Dopinguproovid Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Olümpiakomitee liige Gerhard Heiberg, kellelt Norra meedia Mads Drange väidete kohta selgitust küsis, tõdes, et dopinguvastane võitlus võiks olla tõhusam.

«Tuleb möönda, süsteemis on auke, mida me pole suutnud sulgeda. Asi pole pelgalt tahtmise, vaid paljuski raha taga. Lihtne on rünnata ROKi, aga meil pole mõjujõudu ühelgi MMil, EMil ega MK-etapil, ainult olümpial.»

Heiberg nõustus, et olümpial on raske keelatud ainete tarvitajaid kätte saada: «Seepärast kontrollimegi atleete võistlusväliselt. Piirid seab aeg ja raha: kuidas testida neid, kes treenivad põhjatus Siberis või Aafrikas? Teeme mängudel niipalju proove eesmärgiga hirmutada sportlasi ja treenereid.»

Heiberg polnud nõus. et võitlus dopingu vastu on kaotatud: «Kui poleks antidopingut ja sedagi raha, kehtiks spordis täielik anarhia.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles