Maailma suurriigi sportlased võivad absurdsel põhjusel Sotši OMist kõrvale jääda

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kogenud India kelgutaja Keshavan Shiva asub Sotši taliolümpial kindlasti starti, kuid tema koondisekaaslaste OMil osalemine on praegu juba pigem ebatõenäoline.
Kogenud India kelgutaja Keshavan Shiva asub Sotši taliolümpial kindlasti starti, kuid tema koondisekaaslaste OMil osalemine on praegu juba pigem ebatõenäoline. Foto: SCANPIX

Sotši taliolümpiamängudel peaks osalema kolm Indiast pärit sportlast, kuid tõenäoliselt ei saa nendest kaks starti asuda, kuna riik pole sportlaseid suutnud rahaliselt toetada ning neile võistlemiseks vajalikku riietust ja varustust hankida.

India Talialade Föderatsiooni juht Surendra Singh Patwali sõnul on aeg otsa saamas ja tõenäoliselt kaks sportlast Sotšis starti ei pääse. Patwali sõnul on ühe sportlase tarbeks riigi poolt tarvis 7500 USA dollarit, kuid seni ei ole nad seda raha näinud, kirjutab AFP.

«Ootame endiselt valitsuselt rahalist abi, kuna meil ei ole endal raha, et kallist varustust ja sportlaste riietusesemeid osta,» rääkis Patwal. «Kõik varustuse detailid peavad vastama nõuetele. Indiast ei ole võimalik neid saada ja need tuleb tellida välismaalt. Enne raha saamist ei saa me teha varustuse hankimiseks ka tellimust.»

Kindlasti saab Sotšis starti asuda kogenud kelgutaja Shiva Keshavan, kes stardib oma viiendatel olümpiamängudel, tema osalemine on kindel, kuna ta on varasemalt juba sponsorite abiga saanud kokku vajaliku rahasumma.

Samas mäesuusataja Himanshu Thakuri ja murdmaasuusataja Nadeem Iqbali edasine saatus on veel lahtine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles