Eesti klubid jäid raskesse seisu

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kapten Andrus Raadik eile oma meeskonda võiduni aidata ei suutnud, kordusmängus läheb eestlastel raskeks.
Pärnu kapten Andrus Raadik eile oma meeskonda võiduni aidata ei suutnud, kordusmängus läheb eestlastel raskeks. Foto: Andres Haabu

Pärnu Võrkpalliklubi sai CEV EuroChallenge’i sarja kaheksandikfinaali avamängus eelmisel aastal Euroopa tugevuselt teises klubisarjas CEV Cupil hõbeda võitnud Andreoli Latinalt kindla 0:3 kaotuse. «Statistikanumbrid räägivad täna enda eest,» ütles Pärnu peatreener Urmas Tali pärast mängu. «Kindlasti oli tasemevahe suur – kui üks mängib Itaalia liigas ja teine Eesti-Läti ühisliigas, siis lihtsalt on vahe sees. Ma küll ei oodanud, et see nii suur on.»

Esimene geim kulges väga rahvusvahelise koosseisuga külaliste dikteerimisel (Itaalia klubi ridades mängib kaheksa välismaalast, neist viis kuulub oma riigi koondisesse – toim), Pärnu eksis tihti servil ja temporünnakud ei sujunud kuidagi. 14:14 viigiseisult sai Itaalia klubi paaripunktilise edu, mida käest ei antud ja geim võideti 25:19. Teine geim kulges punkt-punkti-heitluses ja pigem Pärnu dikteerimisel, kuid otsustavatel hetkedel olid vastased taas üle – alates 19:17 eduseisust vahet vaid suurendati ja geim Andreoli meeskonnale taas 25:19.

Kolmas geim läks kiirelt käest, korduvalt jäi vastaste blokiga hätta Pärnu kapten Andrus Raadik, kel polnud kindlasti parim päev. 4:8 kaotusseisul võttis Tali mõtlemisaja ja õige pea vahetas Raadiku asemel mängu noore Taavet Leppiku. Vahe aina kärises – 12:7, 15:9 – ja õiget mängu ei tekkinudki. Külalised võitsid kolmanda geimi 25:11 ning kogu mängu seega 3:0. «Kui üks mees on puudu, on raske mängida. Pean endale kõvasti tuhka pähe raputama, mind võeti täiesti kinni,» kommenteeris Raadik. «Midagi üleloomulikku vastane polnud, lihtsalt enda rünnak ei jäänud üldse maha. Itaaliasse me kindlasti puhkama ei lähe, võitleme lõpuni, veri väljas,» lisas Raadik.

«Raadik kägistati nurgas täna täitsa ära, aga serblasest sidemängija Luka Cubrilo tõsted ei olnud ka sellised, et Raadik oleks saanud neid hästi lüüa. Ta ei riskeerinud tõstetega üldse. Eks nädalavahetuse mängude põhjal ootasin, et oleme selleks kohtumiseks rohkem valmis,» sõnas Tali meeskonna kapteni tegutsemise kohta. «Samas midagi pole veel kadunud, võimalus jääb,» vihjas Tali võimalikule kuldsele geimile ja edasipääsule. Pärnu resultatiivseim oli 11 punkti toonud Siim Põlluäär. Korduskohtumine peetakse järgmisel nädalal.

Tallinna Selveri võrkpalliklubi pidas EuroChallenge’i sarja kaheksandikfinaali avamängu teisipäeval, kui Sloveenias kaotati Kamniki Calcile 1:3. «Vastased olid meist oskustelt üle. Nad näitasid väga kiiret mängu ja see eeldab teatud oskustepagasit nii sidemängijalt kui ründajatelt,» sõnas Selveri peatreener Avo Keel pärast kohtumist.

«Pallikäsitsus, hasartsus, kuigi ei saa öelda, et me oleksime kuidagi tuimad olnud – aga kui asju otsustati, olid nemad paremini keskendunud ja lugesid mängu paremini.» 23. jaanuaril kodus peetavas kohtumises vajab Selver nüüd 3:0 või 3:1 edu, misjärel otsustaks edasipääseja kuldne geim. «Kuldne geim on neil igal juhul taskus. Ma ei saa kindlalt öelda, kas nad näitasid siin oma nii-öelda tavapärast tegutsemist või riskeerisid rohkem. Usun pigem, et suuri riske nad ei võtnud. Küll aga võivad nad kordusmängus rohkem riskeerida,» analüüsis Keel. «See sõltub mängu käigust, ent kui me suudame domineerida ja eduseisus olla, hakkavad nad servil ja esimese tempoga rohkem riskeerima.»

Selveri võimalused sõltuvad juhendaja sõnul suuresti sellest, kas suudetakse sloveene vastuvõtul raskesse olukorda panna. «Neil oli vastuvõtt keskmisel tasemel, ent siiski suutsid nad nurgameeste kaudu kiiret mängu mängida. Meie võimalus edu saavutada on siis, kui suudame vastuvõttu rohkem rikkuda,» lisas Keel. «Teises geimis oli meie blokk raskustes, kuid saime kaitses palle üles küll, aga ei suutnud neid punktiks lüüa. Aga kui nemad palli üles said, siis see ka realiseeriti. Meie rünnakuefektiivsus oli vist 26 ja neil 72 protsenti, see on üüratu vahe!» rääkis Keel. «See tulebki mitmekülgsemast rünnakuarsenalist,» nentis Keel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles