Sõjaväes mobiili kasutanud olümpiamedalist sai karmilt karistada

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wang Ki-chun.
Wang Ki-chun. Foto: SCANPIX

2008. aastal Pekingi olümpiamängudel judos (-73 kg) hõbemedali võitnud Lõuna-Korea sportlane Wang Ki-chun peab kodumaal uuesti ajateenistuse läbima, kuna ta jäi sõjaväes vahele mobiiltelefoni kasutamisega. Lisaks tuli tal veeta kaheksa päeva kartsas.

«Tegemist on üsnagi haruldase juhtumiga, kui keegi kasutab nelja nädala pikkuse teenistusaja jooksul mobiiltelefoni,» teatati Lõuna-Korea jõustruktuuridest Reutersile. «Kui ta alustab nüüd uuesti neli nädalat kestvat teenistusaega ja selle korralikult läbib, siis meie teda rohkem ei piina.»

«Täidame juhiseid, mis kehtivad kõikidele sõduritele. Me ei kavatse teda erilisemalt kohelda, kuna ta on rahvusvahelisel tasemel tippsportlane,» lisati avalduses.

Lõuna-Koreas peavad mehed läbima kahe aasta pikkuse väeteenistuse, kuid näiteks olümpiamängudel medali võitnud sportlaste armeeteenistus piirdub nelja nädalaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles