Glebova püüab karjääri parimat tulemust

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Glebova vabakava esitamas.
Jelena Glebova vabakava esitamas. Foto: Reuters/ScanPix

Jelena Glebova saavutas iluuisutamise EMil naiste üksiksõidu lühikavas isikliku rekordi lähedase tulemuse ja alustab homset vabakava väga kõrgel, 8. kohal. «Võistluse eel oli Leena väga emotsionaalne, aga loodetavasti tõmbas see sõit nüüd pinged maha,» rääkis koos treener Igor Krokaveciga Glebova kõrval olnud uisuliidu peasekretär Gunnar Kuura.

Glebova läbis lühikava suuremate viperusteta – hüpped õnnestusid korralikult. Väikesed apsakad olid sammude kombinatsioonis, lisaks jäi ühest piruetist vajaka üks pööre, kuid suurt punktikaotust need kaasa ei toonud. Kohtunikud andsid Glebovale lühikava eest 54,68 punkti. Tema isiklik rekord on 1,2 punkti parem.

«Leena sõitis oma taseme piiril, võimalik, et mõne punkti oleks võinud juurde saada, kuid ei enamat,» nentis Kuura. «Väiksemate võistluste punktirekorditega pole tiitlivõistlust mõtet võrrelda, õigemini pole rekordite võrdlemisel üldse tähtsust – kohtunikud on ju erinevad.»

Samas avaldas ta lootust, et hea esitus lisas Glebovale hulga enesekindlust, mis omakorda aitab kaasa vabakava heale sooritusele.

Avapäeva järel on Gleboval igatahes kõik võimalused püüda karjääri parimat kohta. Neli esimest on lühikava järel omast klassist. Kaksikjuhtimine on venelannade käes: Adelina Sotnikova kogus 70,73 ja Julia Lipinskaja 69,97 punkti. Kogenud itaallannal Carolina Kostneril on 68,97 ja kolmandal venelannal, Aljona Leonoval 64,09 punkti. Glebova ette jäid ka prantslanna Mae Berenice Meite, itaallanna Valentina Marchei ja Gruusia esindaja Elene Gedevanišvili.

Kui konkurendid ei kõrbe, on Gleboval võimalik vabakavaga tõusta koha võrra, sest Gedevanišvili on vaid ühe kümnendiku kaugusel. Samas hingab ohtlikult kuklasse rootslanna Joshi Helgesson.

Jäätantsijad Irina Štork ja Taavi Rand alustasid võistlust samuti hästi. Nad püstitasid lühikavas isikliku rekordi 53,88 punkti ning lehe trükkimineku ajaks oli sellega tagatud vähemalt 15. koht, mis tähendab võimalust osaleda ka vabakavas. Jäätantsu lühikava võistlus lõppes alles hilisõhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles