Kyrö: norralased summutavad dopinguskandaali, paljastajast tehakse üksik hull

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kari-Pekka Kyrö
Kari-Pekka Kyrö Foto: Iltasanomat

Soome suusakoondise endine peatreener Kari-Pekka Kyrö, kelle õpilased sattusid 2001. aasta Lahti MMil dopinguskandaali arvab, et Norras summutatakse kiiresti Mads Drange süüdistus, nagu tarvitaks riigi tippsportlased keelatud aineid.

«Drange ei toonud välja nende nimesid, kelle verenäidud viitasid dopingutarvitamisele, kuid tegu oli suusatajate, laskesuusatajate, kiiruisutajate ja jalgratturitega,» kinnitas Kyrö, kes mõni aasta tagasi väitis, et Norra on keelatud ainete pruukimise esirinnas, Soome meediale.

Kyrö arvab, et Norra sport puhastuma ei hakka. «Drangest tehakse üksik hull. Kõik kahtlusalused lükkavad süüdistused ümber ja sinna see jääb. Parimal juhul aetakse kõik patud tõstjate ja teiste väikeste alade sportlaste kaela ning Norra suur sport – suusatamine ja muud kestvusalad – jäävad puhtaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles