Realis ärapõlatud hollandlaste tõehetk

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luca Toni kritiseeris oma endist treenerit Louis van Gaali.
Luca Toni kritiseeris oma endist treenerit Louis van Gaali. Foto: SCANPIX

Täna õhtul toimuvas jalgpalli Meistrite liiga finaalis nähakse eelkõige kahe suure taktiku, Jose Mourinho ja Louis van Gaali duelli, kuid samas sõltub mõlema meeskonna edu paljuski eelmisel hooajal Madridi Reali poolt ärapõlatud mängijatest.


Teadupärast toimub Milano Interi ja Müncheni Bayerni vaheline finaal Reali esindusstaadionil Santiago Bernabeul, mis oli eelmisel aastal koduväljakuks nii Arjen Robbenile kui ka Wesley Sneijderile.

Kui Hispaania suurklubi alustas eelmisel suvel suurt osturallit, siis pärast uute meeste saabumist ei nähtud kummalegi hollandlasele enam võistkonnas kohta ning nii siirduski Robben Bayernisse ja Sneijder Interisse.

Kui nüüd meenutada tänavust hooaega, siis võivad mõlemad mehed ainult rõõmustada, et neil tuli eelmisel suvel uus tööandja otsida.

Real langes Meistrite liigas konkurentsist juba kaheksandikfinaalis ning jäi Hispaania liigas teiseks, nii Inter kui ka Bayern teenisid aga lisaks Euroopa tugevaima liiga finaalikohale välja ka kohalikud meistritiitlid ja karikavõidud.

Lisaks on mõlema hollandlase roll olnud nii Interi kui ka Bayerni edus märkimisväärselt suur ning tänane päev võib seda veel tsementeerida.  

Siiski ei saa enne finaali üle ega ümber ka peatreeneritest, kes on aastatel 1997–2000 teinud FC Barcelonas ka koostööd. Van Gaal oli toona pea- ning Mourinho abitreener.

Finaali eel ongi van Gaal kirjeldanud heitlust endise õpilasega kui «jumala ja jumala poja duelli».

Samas on jätkunud legendaarsel hollandlasel ka Mourinho kohta häid sõnu. «Nägin kohe alguses, et ta mõistab seda mängu hästi. Kuigi Jose oli toona väga tagasihoidlik, oli tema arenemist hea vaadata ning nüüd on näha, milliseks isiksuseks on ta kasvanud,» meenutas van Gaal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles