Marit Bjørgen enne olümpiat juba suurest mängust väljas?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marit Bjørgen.
Marit Bjørgen. Foto: SCANPIX

Norra suusatipud jagavad enne Sotši taliolümpiamänge kodumaal meistritiitleid, täna toimunud naiste 10 km klassikasõidu järel võib veidi muretseda norralannade suurim staar Marit Bjørgen, kes pidi leppima alles kolmanda kohaga ja seejuures kaotas ta esikoha teeninud Therese Johaugile rohkem kui ühe minutuga.

Johaugi võiduaeg oli 10 km distantsil 29.35,2. Teise koha sai Hedi Weng (+1.00,2) ja kolmandaks tuli Bjørgen (+1.11,2).

Esikolmikule järgnesid Astrid Uhrenholdt Jacobsen (+1.24,1), Ingvild Flugstad Østberg (+1.37,5) ja Kristin Størmer Steira (+1.59,1).

Bjørgen jättis mäletatavasti pooleli ka aastavahetuse paiku toimunud Tour de Ski mitmepäevasõidu, kuna teda vaevas viirushaigus. Samal ajal teenis Johaug üldse esimese Norra suusatajana Tour de Ski’l pldvõidu. Seega kipub Bjørgen enne olümpiat Norra koondises oma liidrirolli kaotama. Seega saab näha, kas Bjørgen suudab paari nädalaga tõusta sellisesse vormi, mis lubaks tal OMil heidelda ka kuldsete medalite eest?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles