Süüdistajad: Ecclestone andis 33 miljonit eurot altkäemaksu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormel-1 MM-sarja omanik Bernie Ecclestone
Vormel-1 MM-sarja omanik Bernie Ecclestone Foto: Reuters

Müncheni kohus teatas, et vormel-1 sarja tegevjuhi Bernie Ecclestone’i üle mõistetakse kohut altkäemaksu andmise paragrahvi alusel, vahendab BBC.

Süüdistuse kohaselt andis Ecclestone Saksa pankurile Gerhard Gribkowskyle 33 miljonit eurot altkäemaksu. Gribkowsky on juba raha vastuvõtmises süüdi mõistetud ja kannab vanglakaristust. Süüdistajate sõnul tagas Ecclestone altkäemaksu andmisega selle, et vormel-1 sarja õigused müüakse tema enda poolt välja valitud investeerimisfirmale CVC.

Vormel-1 sarja juhi kaebas kohtusse Saksa meediakompanii Constantin Medien, kelle väitel kaotasid nad hulgaliselt raha, kui Bayern Landesbank vormel-1 sarja aktsiapaki 2006. aastal CVC-le müüs. Gribkowsky töötas tollal Landesbanki juhatuses. Ecclestone tunnistab raha maksmist, kuid eitab kategooriliselt altkäemaksusüüdistust, väites hoopis, et sattus ise väljapressimise ohvriks. Tema väitel nõudis Grabkowsky temalt raha, ähvardades mittemaksmise korral esitada valeväiteid Ecclestone’i väidetavate maksupettuste kohta.

Süüdistuse kohaselt varjas Ecclestone 2006. aasta juulist 2007. aasta detsembrini Gribkowskyle tehtud makseid konsultatsioonitasude märke taha. Samuti üritasid mõlemad osapooled peita nii maksete algallikat kui ka lõppsihtkohta. Kohtu teatel toimub esimene istung tõenäoliselt aprilli lõpus.

Ecclestone’il on Londoni ülemkohtus pooleli ka tsiviilkohtuasi, kus temalt nõutakse 90 miljonit naela. 83-aastane britt on vormel-1 sarja juhtinud peaaegu neli aastakümmet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles