Kriit: olin valmis Girol etappi võitma!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Kriit
Kalle Kriit Foto: Cofidis

Itaalia velotuuri 13. etapil kuuenda kohaga üllatanud Kalle Kriit (Cofidis) oli enda sõnul valmis koguni võitma.

Kriit teeb oma blogis kokkuvõtte eilsest sõidust: «Olen sõiduga ja meeskonnaga rahul. Esimesed 50 km käis jube sõda, et kes ja kui palju mehi eest ära saab, sest lõpp oli sprinteritele liiga raske. Oli teada, et tuleb selline etapp ja meie äraminek õnnestus. Kõik tegid tööd ja asi sujus. Lõpp oli üles-alla ja päris raske. Kuna meil oli grupis paar kiiret meest, siis oli vaja neist lahti saada. Saimegi, kuid nad tulid laskumisel järgi.

Kui Lampre mees viimase mäe peal paugutas, oli küll raske, aga pilt oli ilusti ees ja säilitasin rahu. Pärast viimast mäge hakkas minu show... Kõigepealt purunes tagumise käiguvahetaja tross, mis tähendas ratta vahetust.

Auto oli taga, aga kuna meie grupist oli mehi maha jäänud, ei saanud seda kohe teha. Sain umbes 10 km ainult esimesi hammasrattaid vahetada. Õnneks sõitsime enamus aega allamäge. Ratta vahetus läks kiiresti, kuid uus sõiduriist oli pisut harjumatu. Sain eesolijad kiiresti kätte, kuid siis purunes esikumm, mis tähendas esiratta vahetust.

Uuuh, mis mu peas toimus, aga sisendasin endale, et pean jääma rahulikuks... Siis hakkas tõmblemine. Kuna olin oma jamadest pisut «punases», siis riskisin ja hoidsin madalat profiili. Enesetunde paranedes hakkasin minagi proovima. Minu jaoks oli ideaalne, kui me enne lõppu neljakesi ees olime.

Olin kindel, et nii jääb, sest kiired mehed olid taga ja töö organiseerimine seetõttu keeruline. See oli minu supervõimalus ja olin valmis võitma. Viimasel kilomeetril üritasin üllatada ja panin tagant litri, kuid alustasin liiga kaugelt ja tuul oli ka vastu ning võimu jäi väheks. Aga minu võiduvõimalus kahanes väga väikeseks, kui meid kätte saadi. Kuues koht pole paha ja elu läheb edasi...PANNA ON VAJA!

Olen külma ilmaga sarnaselt paljudele teistele tõbiseks jäänud. Kurk on valus, köha ja nohu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles