Edu jahtiv McLaren toob kunagise tipptegija meeskonda tagasi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ron Dennis (paremal) asub taas McLareni vormel-1 võistkonda juhtima.
Ron Dennis (paremal) asub taas McLareni vormel-1 võistkonda juhtima. Foto: SCANPIX

McLareni vormel-1 meeskond teatas, et toob võistkonna juurde tagasi legendaarse endise tiimijuhi Ron Dennise.

Dennis juhtis McLareni meeskonda aastatel 1982-2009, kuni vabatahtlikult ametikohast loobus. Täna teatas McLaren aga, et 66-aastane inglane asub algaval hooajal tööle tiimi tegevjuhina. Veel pole selge, mis roll jääb seni tiimipealiku tööd teinud Martin Whitmarshile.

«Teised aktsiaomanikud on volitanud mind kirjutama McLareni ajalukku uut põnevat peatükki. Alustuseks peame parandama võistkonna esitusi nii rajal kui ka väljaspool seda. Naasmine tekitab minus elevust ning saame seada endale vaid ühe eesmärgi – selleks on võit kõiges, mida ette võtame,» vahendab Eurosport Dennise avaldust.

McLareni mullune hooaeg oli nende enda standardite järgi katastroofiline – Jenson Button ja Sergio Perez ei suutnud kordagi poodiumile tõusta ning lõpetasid tabelis vastavalt 9. ja 11. kohal. Võistkondlikus arvestuses oli McLaren alles viies. Dennise käe all on McLareni sõitjad tulnud maailmameistriks kümnel hooajal, võistkondlikke tiitleid kogunes seitse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles