Ajalugu teinud O’Sullivan: kõik, mida ma katsusin muutus kullaks

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronnie O'Sullivan
Ronnie O'Sullivan Foto: SCANPIX

Briti snuukrigeenius Ronnie O’Sullivan pidas eile Londonis toimuval Masters-turniiril maha sellise jõudemonstratsiooni, millist polnud seni veel kunagi nähtud. Ta võttis veerandfinaalis Ricky Waldeni üle 6:0 võidu ning kogus järjest maailmarekordilised 556 punkti. O’Sullivan tunnistas, et mõnikord lihtsalt on selline päev, kui tunneb, et teda on võimatu võita.

«Mängisin täna väga hästi. Mõnikord lihtsalt läheb nii,» tunnistas O’Sullivan, kes harilikult on oma esituste suhtes väga kriitiline. «Kõik, mida ma katsusin muutus kullaks. Siinkohal ei ole mõtet vaielda.»

Kohtumise esimene frame ei kuulutanud Waldeni jaoks veel midagi nii hullu ja ta tunnitsas valitseva maailmameistri paremust numbritega 39:80. Sellel hetkel ei oleks keegi julgenud aravata, et viie järgneva frame’i kõik punktid kuuluvad O’Sullivanile. Ta skooris järjepanu 89, 82, 134, 77 ja 95 punkti ning jättis Waldeni täiesti kuivale. Üleüldse sai vastane kõigest paaril korral toolilt püsti tõusta.

«Mõnikord lihtsalt on nii, et tunnen end niivõrd hästi. 2012. aasta MMil oli tihtipeale sarnane tunne. Mõtlesin lihtsalt, et ma ei saa kaotada. Kui olen jõudnud sellisesse vormi, siis ei soovi kunagi matši lõppemist.»

Mastersi poolfinaalis läheb supervormis O’Sullivan vastamisi Stephen Maguire’ga, kes oli veerandfinaalis kindlalt 6:2 üle Neil Robertsonist. Teise finalisti selgitavad Mark Selby ja Shaun Murphy.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles