Michael Phelps: väljaspool ujulat olen tavaline 23-aastane

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Phelps
Michael Phelps Foto: AP / Scanpix

Imemeheks tituleeritud USA ujuja Michael Phelpsi sõnul on ta väljaspool ujulat tavaline 23-aastane.

Phelpsi sõnul vihkab ta varahommikutel tõusmist, tema lemmiktoiduks on pitsa, mida ta sööb suurtes kogustes, talle meeldib sõpradele naljakaid sõnumeid saata, hip-hopi kuulata ning vabal ajal autoga sõita, kirjutab AFP.

Ujuja lisas, et talle meeldivad ka pealelõunauinakud ning ta naudib kaks korda päevas tehtavaid massaaže. Lisaks võtab ujumisstaar ka jäävanne, mis aitavad ta ülepingutatud kehal taastuda.

«Võistluste vahepeal aga söön ülisuurtes kogustes pitsat ja pastat. Armastan süsivesikuid. Selline inimene olen ma väljaspool ujulat ja basseini. Kuid ujulasse sisenenud, muutun hoopis teiseks inimeseks. Mul on eesmärgid mille poole pürgin ja siis ei ole muul tähtsust,» selgitas imeujuja.

Phelps jätkas, et kui ta pingutab, siis teeb ta seda maksimaalselt.

«Tegelikult mulle ei meeldi  kui minu saavutusi võrreldakse varasemate saavutustega, varasemate olümpiavõitjatega,» lausus ujuja.

Nimelt oodatakse Phelpsilt kunagise ujumiskuulsuse Mark Spitzi rekordi ületamist. Mark Spitz võitis Müncheni olümpiamängudel seitse kuldmedalit,  nüüd loodetakse, et Phelps võidab kaheksa kulda.

Kuid Phelpsi meeskonnakaaslase Aaron Peirsoli arvates ei ole Phelpsis midagi tavalist.

«Tema saavutusi tuleb ette võib-olla ainult kord saja aasta jooksul. Tegelikult ta ei võida, vaid ta purustab kõik rekordid, mida annab purustada,» sõnas Peirsol.

USA ujumismeeskonna treener Mark Schubert jätkas, et Phelpsil on olemas kõik omadused, mis temast tippsportlase teevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles