Piltuudis: hollandlane jäi sobimatu žesti tõttu EMi medalist ilma

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sjinkie Knegt (paremal) Victor Anile keskmiseid sõrmi näitamas.
Sjinkie Knegt (paremal) Victor Anile keskmiseid sõrmi näitamas. Foto: SCANPIX

Lühirajauisutamise Euroopa meistrivõistlustel jäi individuaalarvestuses kolmanda koha saanud hollandlane Sjinkie Knegt oma medalist ilma, sest näitas pärast teatesõitu sobimatut käemärki.

Meeste 5000 meetri teatesõidus oli Holland kaks ringi enne lõppu juhtimas, kuid kulla said hoopiski Venemaa sportlased, kelle poolt lõpetas viimase vahetuse edukalt Lõuna-Korea päritolu Viktor An. Hõbemedalitega leppima pidanud hollandlastest oli kõige enam pettunud just Knegt, kes tegi Ani suunas solvava žesti ning näitas talle mõlema käega keskmist sõrme.

Sobimatu käitumise eest otsustas Rahvusvaheline Uisuliit (ISU) karistada Knegti sellega, et jätab ta ilma individuaalsest pronksmedalist. Kngeti asemel saab kolmanda koha eest medali kaela esialgu üldarvestuses neljandaks jäänud hollandlane Niels Kerstholt. Individuaalarvestuses sai esikoha just An, hõbemedal läks teisele venelasele Semjon Jelistrativile.

Kuigi individuaalmedal võeti Kngetilt ära, siis teatesõidu hõbe jäeti Hollandile alles, sest ISU ei tahtnud Knegti käitumise eest karistada tervet meeskonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles