Super Bowl XLVIII: Broncos versus Seahawks, rünnak versus kaitse

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seattle Seahawksi mängijad.
Seattle Seahawksi mängijad. Foto: SCANPIX

Räägitakse küll, et ameerika jalgpalli liiga NFL tulemused on ennustamatud, kuid ikkagi kohtuvad finaalis, Super Bowlil järjekorranumbriga XLVIII (loe: 48), need keda ennustati: AFC tšempion Denver Broncos ja NFC parim Seattle Seahawks.

Broncos alistas konverentsi finaalis 26:16 New England Patriotsi, Seattle oli aga 23:17 parem San Fransisco 49ersist, kusjuures võidu tõi mõnikümmend sekundit enne lõpuvilet vaheltlõigatud sööt väravaalas.

Finaal tuleb ses suhtes õiglane, et kohtuvad NFLi parimad meeskonnad. Broncose mäng põhineb eakale ja legendaarsele quarterback Payton Manningule, kes purustas tänavu mitu rekordit ning suurepärastele püüdjatele.

Seahwksi mängujuht on noor ja roheline, alles teist aastat NFLis mängiv, kuid piisavalt tegus Russell Wilson. Ent meeskonna edu taga on raudne kaitse ning läbimurdja Marshawn Lynch.

Super Bowlil kohtuvad seega kaks kõva kivi. Seahawksi ülesanne on Broncose püüdjad kinni võtta ja Manningut kõvasti ahistada. Broncos omakorda peab Lynchile müüri ette ehitama.

Super Bowl XLVIII mängitakse 2. veebruaril New Yorgis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles