Esimese võiduni jõudnud Kaur unistab MM-rallist

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egon Kaur ja Erik Lepikson Tallinna rallil võidu suunas kihutamas.
Egon Kaur ja Erik Lepikson Tallinna rallil võidu suunas kihutamas. Foto: Mihkel Maripuu

Sündmusterikka Tallinna ralli kokkuvõte: soosiku auto süttimine, liidri katkestamine ja Egon Kauri karjääri esimene rallivõit.


Reedel ja laupäeval sõidetud rallil on veel üks omapära – peakorraldaja Toomas Ristlaane sõnul oli see selle võistluse ajaloos esimene kord, kui esikolmikusse mahtusid vaid Eesti võidusõitjad.

Tegelikult oli Kauril ja tema kaardilugejal Erik Lepiksonil kuhjaga õnne. Enne eelviimast kiiruskatset katkestas seni võidus kinni olnud soomlane Joonas Lindroos. Tänavu esimest hooaega neliveolise N-rühma masinaga sõitev mees sai oma 15. stardipositsiooniga kerge eelise ning suutis seda oskuslikult kasutada, kuniks ülesõidul üheksandale kiiruskatsele jooksis ta auto käigukastist õli välja ning võistlus jäi pooleli.

Kuigi Kauri autol purunes eelviimasel kiiruskatsel rehv, suutis ta turvalist edu säilitada. Lõpuks oli ta edu Margus Remmaku ees 38,6 sekundit, mullune võitja Kert Uus jäi kolmandana maha 50,4 sekundit.

«Kiiruskatset teist korda läbides võtsime Lindroosilt sekundeid tagasi. Poleks tal probleeme tekkinud, võinuks viimastel kiiruskatsetel päris huvitavaks minna,» arvas Kaur.

WRC-autoga rajale läinud Georg Gross oli alles seitsmes, ent tema sõidu rikkus esimesel kiiruskatsel süttinud auto.

Ööl vastu laupäeva saadi sõiduvahend küll töökorda, ent õige hoo leidis Gross alles ralli lõpuks. Õiget hoogu ei leidnud samuti WRC-autoga rajal olnud soomlane Jukka Hiltunen, kes lõpuks katkestas.

Varem küll N-rühma arvestuses võidurõõmu nautinud, ent laupäeval karjääri esimese üldvõidu saanud Kaurile valmistas kõige rohkem heameelt see, et ta suutis kogu ralli jooksul näidata stabiilselt head kiirust. «Seni on minu võistlused koosnenud justkui kahest osast – alguses otsime oma sõitu ning ralli lõpus näitame õiget kiirust. Nüüd oli hoog algusest peale üleval,» märkis ta.

Võidumehe sõnul olid Tallinna ralli jaoks ettevalmistatud uued kiiruskatsed huvitavad ja hästi sõidetavad, vaid mõned lõigud olid rada teist korda läbides halvas korras.

Kaur ja Lepikson polnud pärast talirallit neli kuud võistluskiirusel kihutanud. Alles vahetult enne Tallinna võistlust käisid nad oma Subaruga Lõuna-Eesti teedel auto tunnetust taastamas.

Tallinna ralli võit kergitas Kauri ja Lepiksoni ka Eesti meistrivõistluste liidriks. Kaur tunnistas, et sügisel soovitakse kodune sari kindlasti kuldmedaliga lõpetada. «See on meie eesmärk juba paar viimast aastat,» sõnas ta ning nentis, et kõhnuke rahakott ei võimalda palju kõrgemaid sihte seada. Ühel MM-rallil soovib ta tänavu siiski osaleda.

«Olen sponsoritega rääkinud Soome MM-rallist, ent praegu on raske öelda, kas meil õnnestub vajalik summa kokku saada,» rääkis Kaur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles