Schumacheri vormel müüdi enam kui miljoni euro eest

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacheri 1998. aasta vormel-1 auto.
Michael Schumacheri 1998. aasta vormel-1 auto. Foto: Twitter / Autoblog Canada

Vormel-1 sarja seitsmekordse maailmameistri Michael Schumacheri 1998. aasta auto leidis oksjonil uue omaniku 1,7 miljoni dollari ehk ümberarvutatult umbes 1,25 miljoni euro eest.

Schumacheri Ferrari F300, mille rooli sakslane keeras Ferrari tehase kinnitusel 38 korral, kannab šassiinumbrit 3 ning oli üks tähtsamaid autosid, mille abil viimistleti sõiduküpseks 1998. aasta võistlusauto. Kokku ehitas Ferrari tol hooajal üheksa F300 mudelit. Meistritiitlit too aasta neile siiski ei toonud, sest Schumacher lõpetas sõitjate arvestuses Mika Häkkineni järel teise kohaga ning ka tootjate arvestuses seas pidi Ferrari alla vanduma McLarenile.

Erinevalt nii mõnestki oksjonitel müügis olevast vormelautost on Schumacheri F300 näol tegu täielikult toimiva autoga - sellele on peale jäetud ka üle 800 hobujõu arendav kolmeliitrine V10-mootor. Auto müünud Barrett-Jacksoni oksjonimaja sõnul ei ole ostja soovinud oma isikut avalikustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles