Savisaar dopinguskandaalist: puhastus tuleb suusaliidule kasuks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Glebova ja Edgar Savisaar.
Jelena Glebova ja Edgar Savisaar. Foto: Arno

Eesti Uisuliidu president Edgar Savisaar avaldas Õhtulehele antud intervjuus arvamust nii Eesti spordis vinduva dopinguskandaali kui ka valitsuse otsuse kohta jätta paarissõitjale Aleksandr Zabojevile andmata kodakondsus, mis võimaldanuks veel kaks sportlast Sotši olümpiale lähetada.

«Puhastus tuleb Eesti spordile tervikuna, aga eriti just paljukannatanud suusaliidule endale, kindlasti kasuks. Kui algul ei suutnud Eesti Päevaleht leida spordiringkondadest inimest, kes oleks Bernatskist midagigi kuulnud, siis täna ei tea ma kedagi, kes Bernatskist midagi ei teaks,» vastas Savisaar küsimusele, kas nn Bernatski-skandaali avalikkuse ette jõudmine oli vajalik või määrib see Eesti sporti ebavajalikul moel.

Oma etteheide oli Savisaarel ka valitsusele. «Olen Eesti Uisuliidu president ning meie sportlased on olümpiamängudel esindatud, kahjuks küll ainult kahe sportlasega, mis on Eesti valitsusele häbiasi. Oli võimalus saata rohkem, aga poeti formaalsete põhjuste taha (paarissõitjad Natalja Zabijako – Aleksandr Zabojev teenisid Eestile olümpiakoha, kuid viimasel pole Eesti passi ja valitsus ei nõustunud seda kiirkorras andma, seega nad Sotšis ei võistle – toim.). Vaat nendest asjadest te peaksite kirjutama, mitte igasugust jama ajama,» lausus Savisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles