Wawrinka seljatas Austraalias vägeva mängu järel tiitlikaitsja Djokovici

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stanislas Wawrinka jõudis Austraalia lahtistel esmakordselt poolfinaali.
Stanislas Wawrinka jõudis Austraalia lahtistel esmakordselt poolfinaali. Foto: SCANPIX

Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel langes konkurentsist tiitlikaitsja Novak Djokovic, kaotades veerandfinaalis neli tundi kestnud maratonmängus Stanislas Wawrinkale. Šveitslase võidunumbrid olid 2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7.

Samad mehed pidasid Austraalias omavahel viiesetilise lahingu ka mullu, siis jäi neljandas ringis peale Djokovic, võites seejuures otsustava seti 12:10. Uuesti kohtuti mullu US Openi poolfinaalis, jälle kestis mäng viis setti ja jälle võitis selle Djokovic, kusjuures Wawrinka juhtis ka tookord settidega 2:1 nagu tänagi.

«Novak on uskumatu meister, ta tuli korduvalt mängu tagasi. Püüdsin olla keskendunud, enesetunne oli hea. Võitlesin, üritasin lõpuni. Jalgadesse tekkisid krambid, nii pikk mäng on alati raske. Aga nüüd lähen ja ronin pikaks-pikaks ajaks jäävanni!» lausus Wawrinka vahetult mängu järel antud intervjuus.

Djokovici jaoks lõpetas tänane kaotus Austraalias 25 järjestikust mängu kestnud võiduseeria - serblane oli jäänud aasta esimesel Suure Slämmi turniiril löömatuks kolm aastat järjest. Wawrinka jõudis seevastu elus teist korda Suure Slämmi turniiril poolfinaali. Selge on, et tänavustel Austraalia lahtistel mängib finaalis mees, kes pole seal varem kunagi olnud, sest Wawrinka poolfinaalivastaseks on Tomas Berdych. Tšehh alistas veerandfinaalis 6:1, 6:4, 2:6, 6:4 maailma kolmanda reketi David Ferreri.

Ülejäänud kaks meesüksikmängu poolfinalisti selguvad homme, kui vastamisi on Rafael Nadal ja Grigor Dimitrov ning Andy Murray ja Roger Federer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles