Skandaal: Chelsea omaniku tüdruksõber sattus probleemse pildiga rassismitüli keskele

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chelsea omanik Roman Abramovitš (paremal)ja tema tüdruksõber Daša Zhukova.
Chelsea omanik Roman Abramovitš (paremal)ja tema tüdruksõber Daša Zhukova. Foto: SCANPIX

Chelsea jalgpalliklubi omaniku Roman Abramovitši tüdruksõber Daša Žukova tõmbas endale kaela tõsise rassismiskandaali, kui lasi endast avaldada pildi, kus ta kasutab tumedanahalist naisterahvast justkui toolina.

Žukova andis intervjuu Venemaa moeblogile Buro 24/7 ning lasi loo juurde teha pildi, kus ta istub laua ääres ning kasutab selleks toolikujuliseks muudetud tumedanahalist naist, andes sellega mõista, justkui oleksid tumedanahalised madalamast rassist.

Buro 24/4 avaldas Žukovast pildi nii oma veebilehel kui Instagrami keskkonnas, ent oli selle sunnitud üsna kiiresti eemaldama, sest see tekitas lugejates pahameelt. Lisapingeid tekitas asjaolu, et moeblogi avaldas pildi eile ehk esmaspäeval 20. jaanuaril, kui tähistati 2014. aasta Martin Luther Kingi päeva - King oli teadupärast suurim mustanahaliste inimeste õiguste eest võitleja.

Vaata skandaalset pilti Žukovast siit.

32-aastasel Žukoval on Abramovitšiga kaks last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles