Sotši OM – läbi aegade kõige kallimad olümpiamängud

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiarõngad.
Olümpiarõngad. Foto: SCANPIX

7. veebruaril saavad Sotšis alguse järjekordsed taliolümpiamängud, juba enne mängude algust on räägitud, et venelased on kulutanud meeletult raha ning ees ootavadki nüüd läbi aegade kõige kallimad olümpiamängud.

CNN kirjutab, et Sotši olümpiamängude maksumuseks on umbes 50 miljardit USA dollarit (37 miljardit eurot) ja selle rahasummaga tõugatakse troonilt 2008. aasta Pekingi suveolümpiamängud, mille korraldamiseks kulus umbes 40 miljardit USA dollarit (30 miljardit eurot).

Samas on Sotši taliolümpiamängud koguni kolm korda kallimad, kui kaks aastat tagasi toimunud Londoni suveolümpiamängud.

Kui Sotši võitis 2007. aastal olümpiamängude korraldamise õiguse, siis ennustati, et kokku kulub neil 12 miljardit dollarit (9 miljardit eurot). Seega on kulud reaalsuses suurenenud neli korda. Samas loodetakse, et mitmeid rajatisi saab kasutada ka 2018. aastal, kui Venemaal toimub jalgpalli MM. Siiski on välja toodud, et tavaliselt läheb olümpiamängude korraldamine 1,79 korda kallimaks, kui esialgsed prognoosid näitavad.

Musta mere äärest Sotši olümpiamängude suusakeskusse Krasnaja Poljanasse viiva 50 km pikkus auto- ja rongitee ehitamine läks maksma 6,44 miljardit eurot, mis on enam kui 2010. aasta Vancouveri taliolümpiamängude korraldamine   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles