Selver alistas Kamniki, kuid kokkuvõttes veerandfinaali ei pääsenud

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selver kohtumas Kamniki Calcitiga.
Selver kohtumas Kamniki Calcitiga. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna Selveri võrkpalliklubi alistas küll koduväljakul CEV Eurochallenge´i sarja kaheksandikfinaalis Sloveenia klubi Kamniki Calciti 3:2 (-15, 16, -23, 21, 10), ent kuna avakohtumine oli 1:3 kaotatud, langeti konkurentsist. Selver vajanuks täna 3:0 või 3:1 võitu ning seejärel pidanuks võitma ka kuldse geimi. Otsustavaks sai aga kolmas geim, mille võitis tasavägise lõppheitluse järel 25:23 Kamniki, kindlustades sellega edasipääsuks piisava tulemuse.

Mängu käik:

1. geim: Selver alustas koosseisus Martti Keel, Martti Rosenblatt, Hindrek Pulk, Kristjan Õuekallas, Timo Tammemaa, Meelis Kivisild, libero Denis Losnikov.  Esimene geim algas tasavägiselt, Selveri kahesest blokist oli seis 6:6. Seejärel pääses Kamniki 10:7 juhtima ja edu aina kasvas. Palju eksiti serviga ja oma rünnakuid ei suudeta kuidagi realiseerida. 14:21 kaotusseisus vahetas peatreener Avo Keel Hindrek Pulga asemel mängu Oliver Orava ja Martti Keele asemel Ronald Järve, ent muutust ei toonud seegi ja peagi tehti tagasivahetus. Geimi lõpp kuulus kindlalt vastasele 25:15.

2. geim: Selver pääses Pulga ja Rosenblatti rünnakutsest 8:6 ette. Keele kaks serviässa viisid kodumeeskonna juhtima 10:6 ning ka Selveri rünnakud jäid paremini maha - 17:10. Tagasi enam ei vaadatud – geimivõit 25:16 ja seis 1:1.

3. geim: Kolmandas geimis tekkisid Selveril taas probleemid ja jäädi 6:8 katusseisu. Jõuti 9:9 viigini, ent õige pea olid tablool kaotusnumbrid 9:14. Siiski jõuti veel 14:14 viigini ning oldi lõpus vaid punktitaga (21:22 ja 22:23) taga. Siis eksis servil Rosenblatt, ent Õuekallas tõi vajaliku punkti - 23:24 Kamnikile. Kamniki võitis siiski geimi 25:23 ning kindlustas sellega ka edasipääsu veerandfinaali.

4. geim:  Keel saatis mängima vahetusmehed. 12:12 viigilt pääses Selver 15:12 juhtima. Eduseisu suudeti hoida geimi lõpunin ning võita see 25:21.

5. geim: Otsustav geim kulges Selveri kerges eduseisus ning see võideti lõpuks 15:10. Mänguvõit kuulus seega 3:2 Selverile, kuid edasi pääses Kamniki Calcit.

Mängu eel:

Pärast avamängu sõnas Selveri peatreener Avo Keel, et vastased olid Eesti meisterklubist eelkõige üle individuaalse meisterlikkusega. «Vastased olid meist oskustelt üle. Nad näitasid väga kiiret mängu ja see eeldab teatud oskustepagasit nii sidemängijalt kui ründajatelt.»

Selveri võimalused sõltuvad juhendaja sõnul suuresti sellest, kas suudetakse sloveene vastuvõtul raskesse olukorda panna. «Neil oli täna vastuvõtt keskmisel tasemel, ent siiski suutsid nad nurgameeste kaudu kiiret mängu mängida. Meie võimalus edu saavutada on siis, kui suudame neile vastuvõttu rohkem rikkuda,» sõnas Keel.

Plussiks võib eestlaste jaoks kujuneda ka jahedavõitu Kalevi Spordihall.

Sloveenia meeskonna näol on tegemist küllaltki lühikese võistkonnaga (kõige pikem võrkpallur on 198 cm), lisaks ei ole piiri tagant lisajõudu palgatud, vahendab volley.ee. Sarnaselt vastastele toetub ka Selver vaid kodumaistele sportlastele. Calcit saavutas koduses liigas põhiturniiril 16-st voorust 34 punkti (12 võitu ja 4 kaotust). Järgnevalt jätkatakse vahegrupis, kus viie edukama võistkonnaga liitub Meistrite liigas osalenud Ljubljana ACH Volley. Viimatinimetatud klubis pallis 2009/2010 hooajal Eesti koondise diagonaalründaja Oliver Venno. 

Pärnu Võrkpalliklubi kohtus kolmapäeva hilisõhtul samas sarjas kaheksandikfinaali raames võõrsil Itaalia klubi Latina Andreoliga ja sarnaselt avamängule saadi 0:3 kaotus ning eurohooaeg on pärnakate jaoks lõppenud. Geimides teenisid pärnakad vastavalt 20, 28 ja 18 punkti. Kui Selver peaks täna võitma, minnakse veerandfinaalis vastamisi just Latinaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles