Tobreluts: parema meelega ma Sotšis lippu ei kannaks

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tobreluts.
Indrek Tobreluts. Foto: Peeter Langovits

«Ega ma ise väga tahtnud Sotši olümpia avatseremoonial lippu kanda, sest järgmisel päeval on mängude tähtsaim start, sprint, aga kui kellelegi teisele seda ülesannet ei usaldata, siis võtan austava ülesande endale,» sõnas Indrek Tobreluts, kelle määras lipukandjaks EOK täitevkomitee.

Viiendat korda olümpial osalevale Tobrelutsule tehti pakkumine paar päeva tagasi. «Ütlesin, et oleks hea, kui leitaks keegi teine,» selgitas 37aastane laskesuusataja. «Oleks siis võistlus ülejärgmisel päeval... Päev enne starti tegelenuks ettevalmistusega. Mul on iga selline, et palju olümpiaid pole alles jäänud, tahaks võtta maksimumi. Kui lipukandjat enam muuta ei saa, eks siis tee selle töö ära.»

Laskesuusataja kannab olümpial lippu neljandat korda. Enne Tobrelutsu on lippu lehvitanud Kalju Ojaste (1998), Eveli Saue (2006) ja Roland Lessing (2010).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles