Keel eurosarjast väljalangemisest: üle oma saba ei saanud

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Selver
Tallinna Selver Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna Selveri võrkpalliklubi alistas CEV Eurochallenge´i sarja kaheksandikfinaali korduskohtumises Sloveenia klubi Kamniki Calciti küll 3:2, ent kokkuvõttes pääses edasi Kamniki. Selver oli avakohtumise kaotanud 1:3 ning vajas seega edasipääsuks 3:0 või 3:1 võitu ning seejärel tulnuks võita ka kuldne geim. Peatreener Avo Keelel tuli pärast mängu taas tõdeda, et vastased olid kiiremad ja osavamad.

«Vastaste käeline osavus oli parem. Mõtte-ja reaktsioonikiirus samuti,» sõnas Keel mängujärgselt. «Meie mängijatel läheb kauem aega, enne kui aru saadakse, mis toimub. Ma ei taha kedagi maha teha, aga nii lihtsalt on. Füüsiliselt nad meist üle ei olnud.»

Selveri võimalused korduskohtumises sõltusid peatreeneri sõnul suuresti sellest, kas suudetakse sloveene vastuvõtul raskesse olukorda panna. Kahjuks serviga Kamniki mängu ei lõhutud ning vastaste sidemängija Martin Hrasti kiired tõsted toimisid ka seekord. Eestlasi ei aidanud ka jääkülm Kalevi Spordihall, mis vastastele ehk harjumatu oli.

13 punkti toonud Kristjan Õuekallas tõi kaotuse põhjustena välja rohkete omavigade tegemise. «Me ei harjunudki nende kiire mänguga. Omavigu oli liiga palju, servivigu. Ja kui vastased servi kätte said, oli nende sidemängijal pidupäev. Võrgust me neid eemale ei saanudki,» sõnas 33-aastane vanameister. «Rohkem on kahju võõrsilmängust, seal oli justkui rohkem võimalusi. Eks meil ole noore meeskonna kasvuraskused ka,» lisas pärast põlvetraumat taas õiget hoogu leidev Õuekallas.

Peatreener leidis, et Sloveenia klubi vastu võimalus oli, ent seda ei kasutatud. «Üle oma saba ei saanud. Ei saa öelda, et see oleks olnud üllatus, kui oleksime neid võitnud. Aga see eeldanuks kahes mängus väga head sooritust. Hooaeg on aga näidanud, et meie mängus on liiga palju kõikumisi.»

Keele sõnul peavad mängijad ka pärast iga treeningut peeglisse vaatama. «Iga mees peab pärast trenni endalt küsima, kas ta oli 100 protsenti keskendunud ja tehtut analüüsima. Treener annab juhised, ent mängijad peavad tegutsema,» lisas juhendaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles