Mägi sisehooajal ei võistle, Laasma kogub jõudu

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Mägi
Rasmus Mägi Foto: Toomas Huik

Eesti kergejõustiku järelkasvutiimi kuuluv 400 meetri tõkkejooksu Eesti rekordimees Rasmus Mägi otsustas sel hooajal veidi teisiti valmistuda ning seetõttu ta sisehooajal võistelda ei plaani. «Olen proovinud ka nii, et teen talvel palju starte, aga seekord otsustasin teist teed minna. Võimalik, et teen sel nädalavahetusel ühe stardi, aga see on ka kõik,» sõnas suvel U23 EMil Eesti rekordi 49,19ni viinud Mägi. «Tahan pikalt ja tõusvas jooneks suvehooajaks valmistuda.»

Tal on seljataga ka esimene välislaager, detsembrist jaanuarini oldi Portugalis. «Kõik sujus plaanipäraselt, oli nii-öelda töö tegemise laager, aga päris rihmaks end ka ei tõmmanud,» rääkis Mägi.

Tõkkejooksja näeb lisaks kiiruse parandamisele suurimat arenguruumi tõkke ületamise tehnikas ning õige rütmi saavutamises. «Selleni jõudmine eeldab palju 400 meetri tõkkejooksu spetsiifilisi treeninguid,» ütles ta. Hooaja peaeesmärk on hea koht suvisel Zürichi EMil. «Pole kombeks kõva häälega eesmärke välja hüüda, ent eelmisel EMil saadud 5. kohast allapoole langeda ei tahaks,» sõnas Mägi.

Tiimi teine liige, odaviskaja Liina Laasma lõpetas hooaja Euroopa U23 edetabeli liidrina. Pikalt vigastuste küüsis olnud sportlane on nüüd saanud korralikult treenida. «Vana trauma pole tunda andnud ja olen suutnud tervena püsida. Seetõttu pole pidanud end tagasi hoidma ning ka motivatsioon treenida on palju suurem,» ütles Laasma, kes augustis nihutas Eesti rekordi 62.50ni. «Kevadel näeb, kas on ka edasiminekut, aga areneda saan kõiges – jõus, tehnikas –, oma maksimumtaset ma veel saavutanud pole. Kindlasti tahan stabiilsemaks saada.»

Lisaks Laasmale ja Mäele kuuluvad Utilitase järelkasvutiimi kümnevõistleja Maicel Uibo, 3000 meetri takistusjooksja Kaur Kivistik, kaugushüppaja Rain Kask ja kõrgushüppaja Eleriin Haas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles