Rannajalgpallurite uus peatreener unistab MMist

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mait Anton Eesti koondise särgis kohtumises Tšehhi vastu.
Mait Anton Eesti koondise särgis kohtumises Tšehhi vastu. Foto: www.rannajalgpall.ee

Eesti rannajalgpallikoondise uus peatreener on Reigo Tõnsberg, kes asendab sel ametipostil alates 2008. aastast tegutsenud Kert Haavistut.

Eesti Rannajalgpalli Liidu juht Kari-Andri Kask sõnas, et koondise aastaplaan selgub veebruaris, kuid suure tõenäosusega toimub MM-valikturniir augustis, mis saab olema aasta tähtsaimaks sündmuseks. Tema sõnul on uus peatreener Tõnsberg hea valik.

«Haavistu tegi koondisega head tööd ning viis nad Euroopa tipule lähemale. Usun, et Tõnsberg suudab meile tuua juurde uue lähenemise ning tema sidemed Venemaa ja Šveitsiga tulevad kindlalt koondisele kasuks. Ütleksin, et ta suudab ka kastist välja mõelda ning loodan, et tema meetodid aitavad meie rannajalgpalli viia uutesse kõrgustesse,» selgitas Kask.

Tõnsberg on olnud rannajalgpalli juures alates aastast 1999. Ta oli üks Pärnu Vapruse taasasutajatest ning kuulub tänini klubi juhatusse. Ettevõtja taustaga 43-aastane Tõnsberg oli aastatel 2003-2007 Vapruse rannajalgpalli meeskonna mängiv treener ning 2005. aastal tuldi ka esimesteks rannajalgpalli Eesti meistriteks. Koondise taustajõudude hulka on ta kuulunud selle loomisest alates. Tõnsbergil on Tallinna Ülikoolist kehakultuuri erialal magistrikraad, treenerina omab ta EJLi C-litsentsi ning on käinud EJLi abiga ka Saksamaal koolitusel.

Tõnsbergi kirevasse tausta kuuluvad ka erinevad reisid rannajalgpalli maailmameistrivõistlustele, lisaks juhendas ta Levadia nime kandnud võistkonda Brasiilia lahtistel rannajalgpalli meistrivõistlustel aastal 2012, kus mängis lisaks kohalikele meestele ka kaks eestlast. Lastega tööd on ta teinud sellisel eksootilisel saarel nagu Belau (Mikroneesia).

«Tunnen, et mul on suur vastutus ning teen parima, et meid edasi viia. Alustame veebruaris füüsilise ettevalmistusega ja püüame korraldada huvitavaid treeninguid kergejõustikuhallis koos mõne tuntud kergejõustikutreeneri kaasamisega,» rääkis uus peatreener. «Lisaks loodaks minna Sankt-Peterburgi sõprusturniirile, kuid seda veel kinnitada kindlasti ei saa. Seal on sisehall kahe väljakuga ning tingimused on head.»

Eesti omas eelmisel aastal Euroopas 12. asetust. «Pikemas plaanis loodan, et Eesti jõuaks maailmameistrivõistlustele. Sinna pääsevad Euroopast neli paremat. Unistus see oleks, kuid usun, et kui Eesti pääseks Euroopa kaheksa parema hulka, tõuseks meie tase tugevamate mängude tõttu veelgi,» arvas Tõnsberg. «Olen jälginud viimase nelja rannajalgpalli MMi korraldamist kohapeal, meeskondade ettevalmistust ja treeninguid ning saanud seeläbi häid kogemusi tulevikus suurvõistluste läbiviimiseks Eestis,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles