Kas Henning Berg teeb Ojamaast ründaja?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Ojamaa
Henrik Ojamaa Foto: Facebook / Varssavi Legia

Eesti jalgpallikoondislase Henrik Ojamaa koduklubi Varssavi Legia sai mõni aeg tagasi uue peatreeneri, kes Türgi treeninglaagris viib läbi mitmeid huvitavaid katsetusi. Eilses sõprusmängus FC Kölni vastu kasutas Legia juhendaja Henning Berg eestlast tipuründajana. Esimeses kontrollmängus Tomski Tomi vastu oli Ojamaa siiski harjumuspärasel parema ääreründaja kohal.

«Tahtsime teda sellel positsioonil proovida. Tal on hea kiirus ja ta on tugev, lisaks lõi ta ka värava. Usun, et ta on sellega rahul. Muidugi on seal nüansse, mille kallal tuleb tööd teha, näiteks ajastus ja liikumised. Arvan, oma tugevusi kasutas ta täna hästi ära,» räääkis Berg mängujärgeselt. Ojamaa peaga löödud värav viis Legia kohtumises FC Kölni vastu juhtima, kuid lõpuks leppisid meeskonnad 2:2 viigiga.

Ojamaa tegi ründaja kohal kaasa esimese poolaja. Teisel kolmveerandtunnil said sama positsiooni proovida teised mehed. Tavapäraselt tegutseb tipuründaja positsioonil grusiin Vladimer Dvaishvili.

Möödunud nädalal rääkis Ojamaa intervjuus Postimehele, et ta ise tahaks mängida tagumise ründaja kohal. «Ideaalis muidugi tahaksin ka siin mängida alumise ründaja positsioonil, nagu tegin seda Motherwellis,» arutles ta. See läheb aga raskeks, sest paistab, et Bergi käe all hakkab meeskond viljelema formatsiooni 4-5-1 ning ründava keskpooliku kohal on raske üle mängida meeskonna ühte liidrit Miroslav Rodavici.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles