Fotod: McLaren esitles uut sipelgakaruks ristitud autot

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McLaren MP4-29 oli üks esimesi mullu esitletud autosid, mis ehmatas fänne oma terava ninaga.
McLaren MP4-29 oli üks esimesi mullu esitletud autosid, mis ehmatas fänne oma terava ninaga. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja meeskonnad on hakanud läheneva hooaja eel järgemööda uusi autosid avalikkuse ette tooma. Kui Force India oli juba esitlenud fotosid uue värvilahenduse ja kujundusega tänavusest mudelist ning Williams avaldanud arvutipildi enda uuest vormelist, siis esimese võistkonnana tõmbas käegakatsutavalt autolt katte McLaren.

Mudel MP4-29 peaks olema heaks näiteks selle kohta, millised tänavuse hooaja vormelid välja hakkavad nägema. Silmatorkavaimateks erinevusteks on uute reeglitega nõutud oluliselt madalam ninaosa ning kitsas tagatiib. Kui paar hooaega tagasi kasutusele võetud inetult lamedate esitiibade tõttu ristiti toonased vormelid  irvhammaste poolt kiirelt nokkloomadeks, siis juba on ka uuele autole loomariigist vaste leitud - värskeim mudel meenutavat kangesti sipelgakaru.

Kui varem ennustati, et McLaren võib pöörduda tagasi aastate eest kasutatud oranži värvilahenduse juurde, siis täna näidatud auto on üleni metallikarva hõbedast tooni. Samas puuduvad selle külgedelt peasponsori logod, seega võib juhtuda, et enne hooaja algust saavad autod täiesti uue kuue.

Uuel hooajal on McLareni esisõitja viiendat hooaega tiimi kuuluv Jenson Button, teiseks sõitjaks palgati noor taanlane Kevin Magnussen ning testisõitjaks belglane Stoffel Vandoorne.

Vaata rohkem fotosid McLareni uuest mudelist SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles