Nädalavahetusel pedaalib Eestis 12 eliitratturite meeskonda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Pütsep (vasakul) ja Jaan Kirsipuu.
Erki Pütsep (vasakul) ja Jaan Kirsipuu. Foto: Sille Annuk / Postimees

Sel nädalavahetusel sõidetakse Estonian Cycling Weekendi raames Tallinn-Tartu GP 2010 ja Tartu GP 2010, mis toovad Eesti teedele 12 eliitratturite meeskonda.

Ligi 100 meest neljast kontinentaaltiimist ja kaheksast rahvusmeeskonnast paneb end lisaks UCI esimese kategooria sõitudele proovile ka pühapäevasel 29. Tartu Rattarallil.


CKT TMI-Champion System särgis kõigil kolmel päeval starti asuv Jaan Kirsipuu hindab Estonian Cycling Weekendi võistluste korralduse taset heaks ja hästi läbimõelduks. «Osalen nendel võistlustel niikaua, kui end sportlaseks pean. Nende profisõitude võitja peab ikka kõva mees olema,» sõnab Kirsipuu, kes loodab oma tiimile head sõitu. Ühe võidupretendendina nimetab ta näiteks Eesti Rahvuskoondise särgis rajal asuvat Erki Pütsepa, kuid toob välja ka näiteks Tanel Kangerti olulisuse meeskonnale.

Kirsipuu kontole kuuluvad Tartu GP (endise nimega Tartu Tänavasõit) kolme algusaasta esikohad, ta on seisnud poodiumil Tallinn-Tartu GP-l ning kolmel korral võtnud Tartu Rattaralli esikoha. Erki Pütsep on tulnud Tallinn-Tartu GP-l esimeseks ühel korral ja võtnud ka Tartu Rattaralli võidu.

Eesti ratturitest asuvad võistluspäevadel stardijoonele ka näiteks Mart Ojavee, Caspar Austa, Indrek Rannama ning eelmisel nädalavahetusel napilt kriteeriumsõidu Eesti meistritiitlist ilma jäänud ja möödunud aastal maastikurattamaratoni EM-il kuldmedali võitnud Allan Oras.

Tugevat sõitu võib oodata lisaks CKT TMI-Champion Systemile ka ISD Continental Team’ilt ning Eesti, Läti ja Leedu rahvuskoondistelt.

Tallinn-Tartu GP raames läbivad tippratturid reedel 180km algusega Tallinnas, Ülemiste hotelli juures. Finišisirge on seekord toodud Tartus Narva mnt-lt üle uue silla Vabaduse puiesteele, mis lubab kiiret lõpuspurti.

Laupäeval juba 10. korda toimuva juubelihõngulise Tartu GP raames sõidetakse Tartu linnas ringe tehes kokku 187km.

Tallinn-Tartu GP 2010 ja Tartu GP 2010 raames asuvad võistlustulle kokku 15 riigi sportlased.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles