FC Barcelona avaldas Neymari megatehingu salajasi üksikasju

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Barcelona uus president Josep Maria Bartomeu esitleb dokumenti, mis sisaldab Neymari ostmiseks tehtud tehingu üksikasju.
FC Barcelona uus president Josep Maria Bartomeu esitleb dokumenti, mis sisaldab Neymari ostmiseks tehtud tehingu üksikasju. Foto: SCANPIX

Kui FC Barcelona jalgpallimeeskond ostis suvel väidetavalt 57,1 miljoni euro eest Brasiilia ründetähe Neymari, siis aja möödudes hakati aina enam rääkima, et tegelikkuses pidi Barcelona hoopis rohkem raha välja käima. Nüüd tunnistaski FC Barcelona, et nad maksid Neymari eest koguni 86,2 miljonit eurot, mis teeb temast Gareth Bale’i Cristiano Ronaldo järel läbi aegade kalliduselt kolmanda mängija.

Neymari tehingu salajaste üksikasjade ilmsikstuleku tõttu pani sel nädalal teatavasti ameti maha ka FC Barcelona president Sandro Rosell. Roselli asendaja Josep Bartomeu avaldaski nüüd tehingu üksikasju ning märkis, et selleks sai ta loa ka Neymari isalt, kirjutab Eurosport.

Esialgu märgitud 57,1 miljonist eurost läks 17,1 miljonit Neymari endisele koduklubile Santosele ning 40 miljonit eurot firmale Neyma&Neymar, mis kuulub jalgpalluri vanematele.

Lisaks avaldas nüüd Barcelona, et Neymarile maksti lepingu sõlmimise eest veel 10 miljonit eurot nö. signing bonust. Lisaks maksti Neymari perekonnale veel erinevaid summasid ja kokku kulutas Barcelona seega otseselt Neymari ostuks 86,2 miljonit eurot. Neymari aastapalgaks on Barcelonas 8,8 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles