Üllatus Austraalia lahtistel: Wawrinka alistas finaalis maailma esinumbri

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stanislas Wawrinka.
Stanislas Wawrinka. Foto: SCANPIX

Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel tuli meeste üksikmängus meistriks maailma kaheksas number Stanislas Wawrinka, kes oli finaalis parem meeste esinumbrist Rafael Nadalist.

Favoriidina alustanud Nadal osutas esimeses setis Wawrinkale head vastupanu, ent pidi siiski tunnistama šveitslase paremust numbritega 3:6. Teise seti alguses võttis seljaga hädas olnud Nadal tervisepausi ning kasutas massööri abi, ent kasu sellest siiski polnud: Wawrinka võitis teise seti kindlalt 6:2.

Kolmandas setis suutis meeste esinumber oma mängu parandada ja omakorda võtta 6:3 setivõidu. Neljandas setis jagus küll tasavägist mängu, ent Nadal oma paremust maksma ei suutnud panna ja nii kuulus neljas sett 6:3 Wawrinkale.

28-aastase šveitslase jaoks oli see esimene Suure Slämmi võit. Ühtlasi on ta läbi ajaloo esimeseks meheks, kes suutnud ühel Suure Slämmi turniiril võita nii Nadali kui maailma teist numbrit Novak Djokovici, kelle Wawrinka alistas veerandfinaalis numbritega 2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles