ManUsse siirdunud Mata kritiseeris viimaks Mourinhot

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jose Mourinho (vasakul) ja Juan Mata.
Jose Mourinho (vasakul) ja Juan Mata. Foto: SCANPIX

Värskelt Manchester Unitedi jalgpalliklubi mängumeheks saanud Juan Mata kirjutas klubivahetuse järel oma blogisse selgituse ning avaldas arvamust ka Chelsea praeguse peatreeneri Jose Mourinho kohta.

Kahel viimasel aastal Chelsea parimaks mängijaks valitud Mata pidi oma tavapärase põhikoosseisukoha vahetama selle hooaja alguses pingipoisi oma vastu, sest suvel meeskonna peatreeneriks saanud Mourinho arvates ei sobinud hispaanlane tema süsteemi. Kuna jaanuarikuise üleminekuakna ajal otsustas Mata enda ridadesse soetada tiitlikaitsja Manchester United, avanes Matal viimaks võimalus Mourinho otsuste kohta oma arvamust avaldada.

«Enne möödunud aasta suve oli mul plaanis jääda siia (Chelsea klubisse- toim.) veel pikaks ajaks - nii kauaks, kui klubi mind tahab. Samuti tahtsin jätkata Chelsea eest trofeede võitmist,» kirjutas Mata oma blogis.

«Nagu te kõik teate, siis hooajaeelse perioodi järel asjad muutusid. Ma ei tundnud ennast enam tähtsa mängijana ja hakkasin kogema raskeid situatsioone ega olnud enam võimeline meeskonda aitama sellel määral nagu oleksin tahtnud ja harjunud. Loomulikult leppisin selliste olukorrast tingitud muudatustega,» lisas Mata.

Lisaks mainis Mata ka Mourinhot isiklikult ning kuigi otseselt hispaanlane legendaarse treeneri kohta halvustavaid sõnu ei öelnud, siis paljude fännide arvates võib ridade vahelt siiski kriitikanooli välja lugeda. «Aitäh Josele, et ta tegi mind tugevamaks mängijaks. Õppisin rasketes olukordades alati positiivseks jääma ja tööd tegema,» kirjutas Mata.

ManU maksis Chelseale Mata eest 43 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles