Vormel-1 sarja boss võib end hiigelsumma eest vanglast vabaks osta

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Ecclestone.
Bernie Ecclestone. Foto: SCANPIX

Altkäemaksu andmises süüdistatav vormel-1 sarja juht Bernie Ecclestone võib tema kaitseadvokaadi kinnitusel ennetada pikka vanglakaristuse määramist, kui on nõus sõlmima kokkuleppe ja maksma suure hüvitussumma.

83-aastast Ecclestone'i süüdistatakse suurtes summades altkäemaksu maksmises Saksa pankurile Gerhard Gribkowskyle. Väidetavalt tahtis Ecclestone sellega tagada kokkulepe, mille järgi müüakse vormel-1 sarja õigused Ecclestone'i enda poolt välja valitud investeerimisfirmale CVC.

Gribkowsky on juba raha vastu võtmises süüdi mõistetud ja kannab vanglakaristust. Ecclestone'i kohtuprotsess on õigepea algamas, ent tema kaitseadvokaadi sõnul võivad nad reaalse vangistuse määramise ennetamiseks sõlmida kokkuleppe ja maksta hüvitist.

«Ma ei usu, et saame kokkuleppe sõlmida enne istungi algust. Kohtuprotsesside ajal on alati võimalik leppeid sõlmida, aga enne mitte,» selgitas Ecclestone'i jurist Sven Thomas.

Müncheni kohtu esindaja kinnitas Daily Maili väljaandele, et taolise kokkuleppe sõlmimine on tõesti võimalik. «Saksamaa seadusandluse järgi on võimalik kohtuprotsessi peatada, kui tasutakse teatud summa raha mõnele heategevuslikule organisatsioonile või riigikassasse. Selleks peavad nõus olema nii süüdistatav, riigiprokurör kui ka kohus,» selgitas Müncheni kohtu kõneisik.

Väidetavalt läheks selline kokkulepe Ecclestone'ile maksma ligikaudu 300 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles