Video: Ibrahimovici reklaamklipp ajas rootslased endast välja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic. Foto: Ekraanitõmmis videost

Rootsi jalgpallikoondise ründaja Zlatan Ibrahimovic osales efektses Volvo reklaamklipis, mis on juba Rootsis väiksemat sorti skandaali põhjustanud.

Ibrahimovic esitab klipis Rootsi hümni, kuid mitte originaalkujul, vaid mugandatud sõnadega. See ja fakt, et Volvo reklaamib rootsipärasust läbi mehe, kes on tegelikult immigrantide järeltulija, on nii mõnedki konservatiivsemad rootslased endast välja ajanud. Ibrahimovic peab kriitikat seevastu kohatuks.

«Selline näeb Rootsi 2014. aastal välja. Ma ei räägi perfektset rootsi keelt, aga nii on. Kõikjal on asjad segunenud. Olen sellegipoolest rootslane. Oleme kõik erinevad, kuid samas sarnased. Mu isa on pärit Bosniast ja ta on muslim. Ema on Horvaatiast ja katoliiklane. Kuid mina sündisin Rootsis ja olen Rootsi kodanik. Seda ei saa muuta. Nii see on, leppige sellega,» vastas Ibrahimovic väljaandele Dagens Industri antud intervjuu kaudu kriitikutele.

Ründajat on varem kritiseeritud selle eest, et ta ei laula enne Rootsi koondise mänge hümni kaasa, kuid Ibrahimovic selgitas intervjuus sedagi. «Need sõnad ei ole mulle lihtsalt kunagi südamelähedased olnud. Uus hümn on aga täpselt see, mida vajame. Vana oli pikk ja tüütu.»

Volvo selgitas, et Ibrahimovic valiti reklaamis osalema, kuna tegu on ühe suurema kaasaegse Rootsi kangelasega. «Volvo on osake globaalsest maailmast. Kuid just Rootsist leiame kindlust, jõudu ja inspiratsiooni. Armastame Rootsit ning sama tunneb ka üks meie suurmehi Zlatan Ibrahimovic.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles