Alonso: luban, et suudan Schumacheri saavutusi korrata

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso (paremal) ja Michael Schumacher.
Fernando Alonso (paremal) ja Michael Schumacher. Foto: SCANPIX

Ferrari vormel-1 meeskonda kuuluv Fernando Alonso lubas hooaja eel, et püüab käia ühte sammu Michael Schumacheriga, kes viis viiendat aastat Ferraris olles esmakordselt tiimi maailmameistriks.

Varem kaks korda Benettonis tiitli võitnud Schumacher siirdus Ferrarisse 1996. aastal ning võitis nendega esmakordselt MM-tiitli 2000. aastal. Järgnes täielik sakslase valitsemiseaeg – viis hooaega järjest ei suutnud keegi teda troonilt lükata. Alonso, kellel algab Ferraril samuti viies hooaeg, usub, et aeg on Schumacheri saavutuse kordamiseks nüüd küps.

Lisaks annaks see hispaanlasele võimaluse peatada Sebastian Vettel, kes on võitnud viimased neli hooaega. «Mul algab viies aasta, nii et on õige aeg asuda Michaeli edu kordama. Viimase nelja aasta jooksul on meil olnud selleks tegelikult juba mitu võimalust, eriti 2010. ja 2012. aastal, kui olime võidule väga lähedal. Loodetavasti läheb tänavu õnneks,» lausus Alonso uue hooaja auto F14 T esitlusel.

Alonso usub, et duell uue võistkonnakaaslase Kimi Räikköneniga tuleb ainult kasuks. «Paberil oleme kõva paar, sest mõlemad on varem vormel-1 sarjas teatavat edu saavutanud,» kommenteeris hispaanlane kahe peale seni kolm tiitlit võitnud meeste klassi. «Aga igal aastal algab kõik nullist. Meie ülesandeks on korralikud tulemused välja sõita, alles siis saame öelda, et oleme tugev tiim.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles