Taaramäe: absoluutselt kõigil laagripäevadel oli tunne hea

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Cofidise profiratturil Rein Taaramäel on selja taga laager Hispaanias ja meeskonna esitlus ning juba 5. veebruaril on ta valmis hooaja esimese võistluse starti asuma, kirjutab Taaramäe oma paf.com spordiblogis.

«13. jaanuaril algas Cofidise laager Hispaania lõunaosas Olivas ning lõppes 22. jaanuaril. Laagri treeningplaanid olid märksa raskemad ja intensiivsemad kui varasemad detsembris tehtud treeningud, kuid see mind ei heidutanud, sest tundsin, et olin forsseerimiseks juba küps ja ka võidusõiduhooaeg on juba ukse ees. Enne laagrit polnud ma pulssi üle 155 ajanud, kuid sisetunne ja koormustest, mis enne Hispaaniasse minekut sai tehtud, andsid märku, et füüsiline vorm on hea. Seda näitasid ka laagris spetsiaalsed kõrge pulsiga tehtud harjutused. Tunne oli selline nagu vormis olles ja näiteks 450 vatiga 10 minutit järjest mäkke rühkida polnud just keeruline ülesanne.

Sealjuures näitas ka pulsikell, et värskus on sees ja väsimusest pole haisugi. Lisaks spets mägedetrennile sai lihvitud kogu meeskonnaga meie nõrgimat külge – tiimi temposõitu. Tegime ühes trennis 2 x 12km täiega mansasõitu, mida filmiti, ning pärast õhtusööki saime kokku ja analüüsisime videost, mida ja kust sekundeid võita. Mina isiklikult õppisin seda, et tõusudel pean võtma grammi kergemalt kui harjunud olen.

Kui enamik päevi kulmineerus laagris 3-4 tunniste treeningutega, siis kaks korda sai ka pikemalt pedaalitud. Ühe korra 5 tundi ja viimasel päeval 6h 30min. Enne laagrit polnud ma üle 4 tunni veel punninud, kuid see oli teinud vist ainult head, sest näiteks laagri viimasel päeval kui paljud kolleegid olid juba küpsed, siis minul oli tunne hea. Mida tund lõpu poole, seda jõulisemana ja paremana ma end tundsin!

Kokkuvõtteks võin öelda, et laager läks hästi. Pole mina veel sellist laagrit oma seitsme profiaasta jooksul kogenud, kus absoluutselt kõigil päevadel on tunne hea. Tavaliselt on ikka mõni päev, kus jalg ringi ei taha käia. Lisaks olen siiani pääsenud kurguvaluta, nohuta või mõne muu jamata. Ilmadega meil vedas samuti. Tavaline temperatuur oli 12-18 kraadi, kuid ka oli päevi, kui sadas. Meie pääsesime enamasti seenekaga ja kogu laagriplaan sai 100% täidetud!» kirjutas Taaramäe.

24. jaanuaril ootas Cofidise rattureid ees meeskonna esitlus. «Pärast 190 km pikkust maanteetrenni põrutasime Olivast otse Valenciasse. Puhkasime öö lennujaama hotellis ning järgmisel hommikul kell 5.30 istusime taksosse ja sõitsime terminali, kust edasi lendasime Pariisi. Juba järgmisel päeval toimus seal meeskonna 2014. aasta ametlik esitlus. Pidu oli vägev: lahe tümakas, tantsivad kabareetšikid ja sooloartistid. Sõna sai meeskonna boss ning ka Cofidise kontorist olid kohale tulnud inimesed, kellele pidime olema tänulikud, kuna Cofidis on juba 18 aastat eksisteerinud!

Meeskonda esitleti neljas osas. Esimesed kolm gruppi olid maanteeprofid. Igast sõitjast oli kokku monteeritud videoke ratturi esitlemiseks. Maanteetiimi järel esitleti parameeskonda. Pärast seda toimus pildistamine, veidi šõud ja siis individuaalintervjuud erinevate telekanalite ja ajakirjanikega. Lõpus kuppel auras täitsa ja põgenesin viimasteks tundideks riietusruumi peitu!»

Hooaja esimese stardi teeb Taaramäe ülejärgmisel kolmapäeval ehk 5. veebruaril Etoile de Besseges’i velotuuril, kus ta varasemalt on häid sõite teinud (2011. aastal 10. koht ja 2012. aastal kolmas koht). «Ka sellel aastal on võidusõit mulle konti mööda, sest 50% tõenäosusega pannakse velotuuri resultaat paika eraldistardiga sõidus, mis toimub tuuri viimasel päeval. Ootan sõitu väga, sest niisama rattaga matkamine viskab juba vaikselt üle. Esialgu võitudest kindlasti unistama ei hakka. Proovin nautida võidusõidu iga kilomeetrit ja lõpuks las tuleb mis tuleb. Üldse mingeid eesmärke ma endale püstitama see aasta ei hakka. Peaeesmärk on teha seda, mis meeldib!» lõpetas Taaramäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles