Olümpiamedalit jahtiv väliseestlane: Veerpalu on minu iidol

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Len Väljas
Len Väljas Foto: Liis Treimann/Postimees

Kanada veebilehe Canada.com olümpiakülg on teinud pika loo Eesti päritolu murdmaasuusatajast Len Väljasest, kellel on hea võimalus Sotši olümpiamängudelt medal võita.

25-aastane Torontost pärit Väljas tunnistab intervjuus muuhulgas, et ootab enim teatesõitu. «Olen väga elevil. Elevil ja närvis,» sõnab ta. «Individuaaldistantsidel ei teki ul mitt kunagi närvipinget, aga teatesõidus on mul parimad meeskonnakaaslased ja me võime väga kiired olla. Meil on tõeliselt hea võimalus midagi korda saata ja ma ei taha olla see mees, kes kõik ära rikub. Kui saaksin valida, millisel alal olümpial hea tulemus saavutada, valiksingi teatesõidu, sest siis võidab kogu meeskond.»

Lisaks Väljasele kuuluvad Kanada meeste murdmaakoondisesse kogenud Devon Kershaw, Alex Harvey ja Ivan Babikov. Neli aastat tagasi jäi kanadalastel murdmaasuusatamise olümpiamedalist väga vähe puudu, kui kolm korda jõuti esiviisikusse.

Väljas, kes kannab oma Eesti tausta tõttu hüüdnime «Big Esto», kinnitas veebilehele varemgi välja öeldud fakti, et tema suur iidol on alati olnud kahekordne olümpiavõitja Andrus Veerpalu. «Ma isegi kohtusin temaga, kui Eestis sugulastel külas käisin. Ta on väga tore inimene ja olen temalt palju indu saanud.»

Väljase neljast vanavanemast kolm on eestlased, üles kasvades oli tema emakeeleks eesti keel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles