Muhammad Ali poeg loodab isa peatset surma

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhammad Ali.
Muhammad Ali. Foto: SCANPIX

Endise USA raskekaalu poksija ja kolmekordse maailmameistri Muhammad Ali võõrandunud poeg Muhammad Ali Juunior kommenteeris oma isa rasket tervislikku olukorda ja avaldas arvamust, et poksikuulsuse elu oleks kergem, kui talle enam liiga pikalt elupäevi ei jaguks.

72-aastane Ali kannatab Parkinsoni tõve käes ning tema poja hinnangul on haigus mõjumas isale väga raskelt. «Tahan, loodan ja palvetan, et see kohutav haigus lõpetaks mu isa elupäevad pigem varem kui hiljem,» rääkis Ali Juunior.

«See võtaks temalt kõik need kannatused, mida ta praegu läbi elama peab. Oleks väga kurb teda minemas näha, aga mõtlen seda heas mõttes. Loodan, et me kohtume taevas,» lisas poksilegendi poeg.

Ali Juunior avalikustas, et kui ta isa sai jaanuari keskel 72-aastaseks, ei saanud ta temaga ühendust võtta ning on seetõttu õnnetu. «Kahetsen, et ei saanud talle ta viimasel sünnipäeval helistada ja õnnitleda ega öelda, et armastan teda. See võib olla tema viimane sünnipäev ning see on aeg, kui lapsed peaksid oma vanemate juures olemas. Isa, ma armastan sind,» lisas Ali Juunior.

Poksikuulsuse poeg avalikustas ka asjaolu, miks ta isaga enam ei suhtle: Ali Juunior ei saa läbi isa praeguse ehk neljanda naise Yolanda Williamsiga. «Ta kadus mu elust sellel hetkel, kui abiellus Lonniega (Ali naise hüüdnimi- toim.),» ütles Ali Juunior, kes on Ali ning tema esimese naise Belinda Boydi ühine laps.

Alil diagnoositi Parkinsoni tõbi 1984. aastal ning seda haigust seostatakse sageli spordialadega, mille esindajad saavad vastu pead tõsiseid hoope.

Parkinsoni tõbi on kesknärvisüsteemi haigus, mis sageli kahjustab liigutus- ja kõnevõimet. Parkinsoni tõve iseloomulikeks tunnusteks on lihaste kangestus, värinad, liigutuste aeglustumine ja raskeimatel juhtudel liigutamisvõime kaotus. Teisesed sümptomid võivad sisaldada kognitiivseid häireid ja keelelisi probleeme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles