Võimas mäng kergitas Aganitsa Saksamaa liiga blokikuningaks

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andri Aganits rünnakul.
Andri Aganits rünnakul. Foto: Andreas Arndt

Saksamaa Bundesligas pidas nädalavahetusel järjekordse kohtumise Eesti võrkpallikoondislaste Martti Juhkami ja Andri Aganitsa koduklubi TV Ingersoll Bühl, kes saavutas võidu ja tõusis turniiritabelis teiseks. Hea mängu tegi Aganits, kes sai kirja kahekohalise blokiskoori ja tõusis sellega liigas ka blokiarvestuses esikohale.

12. voorus oli Bühlile külla sõitnud turniiritabeli teise poolde kuuluv CV Mitteldeutschland, keda eeldatav favoriit oli esimeses ringis võõrsil tulemusega 3:0 võitnud. Üllatust ei sündinud ka laupäeval ja Bühl kirjutas 3:0 (20, 21, 18) võiduga tabelisse järjekordsed kolm punkti, vahendas volley.ee.

Võitjate paremuselt teise punktisumma (14, kasutegur +13) kogunud Aganits realiseeris kuuest rünnakust neli (67%) ja lisas koguni 10 blokipunkti. Seejuures kirjutati ülejäänud võistkonnakaaslaste arvele kaheksa punktiväärt blokeeringut. Pärast vigastuspausi kolmanda mängu pidanud Juhkami sekkus vahetusest väljakule teises ja kolmandas geimis ning tõi viis punkti (rünnakul neljast kolm, lisaks üks blokipunkt ja serviäss).

Turniiritabelis teiseks tõusnud Bühlil on kaheteistkümnest mängust kirjas 25 punkti. Friedrichshafenil on parimana koos 32 silma, Generali Haching hoiab üheteistkümnest mängust kogutud 23 punktiga kolmandat kohta. Lisaks Hachingule võib Bühlist mööduda ka kahe eelmise hooaja meister Berliini Recycling Volleys, kellel on üheksast voorust kirjas 21 punkti.

Kaheteistkümne vooruga 44 blokipunkti kogunud Aganits tõusis nimetatud kategoorias kolmandalt kohalt esimeseks. Saksamaa koondises mänginud Friedrichshafeni liidri Max Günthöri arvel on teisena 43 blokipunkti.

Bühl peab järgmise Saksamaa Bundesliga kohtumise juba kolmapäeval, kui võõrsil minnakse vastamisi turniiritabeli kuuenda võistkonna Moerser SC-ga. Põhiturniiri esimeses ringis teeniti sama meeskonna vastu kodusaalis peetud kohtumises raske 3:2 paremus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles