Rocki eurovastane hädas traumade ja viisaga

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peatreener Gert Kullamäe nõuandeid jagamas.
Peatreener Gert Kullamäe nõuandeid jagamas. Foto: Kristjan Teedema

Eile õhtul olid kõik Tartu Rocki korvpallimeeskonna põhijõud valmis tänases EuroChallenge’i kohtumises rumeenlaste Gaz Metani vastu väljakule jooksma. Külalistel puudub aga vigastuste ja muude probleemide tõttu mitu olulist mängumeest.

«Gert Dorbek oli vahepeal veidike haiglane ja seepärast ei hakanud me nädalavahetusel Valgaga kohtudes teda kasutades riske võtma, kuid nüüd on ta taas terve,» rääkis Rocki peatreener Gert Kullamäe. «Ülejäänud meestega on kõik korras. Võib-olla pole mäng Valgaga kõige parem näitaja, kuid selles kohtumises rohkem mänguaega saanud mehed tegutsesid hästi. Mulle igatahes meeldis!» Kullamäe lisas, et pidas eelkõige silmas tagamehi Vincent Simpsonit ja igiliikur Valmo Kriisat.

Gaz Metaniga kohtuti eurosarjas ka mullu ning toona tunnistati kahel korral Rumeenia klubi paremust. Tänavu on vastane koosseisu poolest tundmatuseni muutunud, kuid peatreener on endiselt Marcel Dan Tenter ja koos temaga on säilinud ka meeskonna mängustiil.

Nagu sellistes meeskondades tavaks, on jäme ots leegionäride käes. Vastaste mängu videote vahendusel uurinud ja Rumeenias palliva Reinar Hallikuga konsulteerides on Kullamäe loonud endale vastasest selge pildi. Treeneri sõnul tuleb kõige tähelepanelikumalt valvata ameeriklastest tagamehi.

«Hea tehnika ja viskega mehed. Pall on enamiku ajast nende käes ja ka edurivi sõltub nendest,» märkis Kullamäe. Ta lisas, et tulenevalt peatreeneri käekirjast mängib Gaz Metan väga distsiplineeritud korvpalli. «Valik on neil väike – viimases meistriliiga mängus kasutas treener kuut või seitset meest, kuid põhirõhk on viiel mängijal. Meie pink peaks olema kindlasti pikem, seega tuleb neid terve mängu kõvasti suruda.»

Kullamäe sõnul on eurosarja vahegrupiturniiri kahe kaotusega alustanud Gaz Metani koosseisu hõredus tingitud vigastustest ja viisaprobleemidest. Rocki peatreeneri andmetel ei sõitnud Tartusse kreeklasest ääremängija Georgios Tsiaras ja mullugi meeskonnas mänginud rumeenlasest tagamees Andre Mandache.

Hiljuti meeskonda palgatus nigeerlasest tsenter Augustine Okosun saab osaleda vaid kodustes kohtumistes. Kuuldavasti on tal probleeme viisade saamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles