Oper: nüüd saan keskenduda taastusravile

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Oper (esiplaanil).
Andres Oper (esiplaanil). Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise läbi aegade suurim väravakütt Andres Oper käis eelmise aasta lõpus teda vaevanud kaelavalude tõttu operatsioonil. Praegu keskendub mees taastusravile ja UEFA B-litsentsi treenerite koolitusele, jalgpalli mängimise plaane ta esialgu veel ei pea. 

«Käisin end uuesti arsti juures näitamas ja mul lubati nüüd vaikselt liigutama hakata. Maksimaalset rotatsiooni ei tohi ma loomulikult veel kaelaga teha. Praeguseks olen jõudnud ka jõusaalis ühe trenni teha,» rääkis Oper. «Esmalt tahan koolitusega ühele poole saada. Seoses jalgpalli mängimisega mingeid tulevikuplaane ma praegu ei pea.»

Eelmisel aastal enne juunis toimunud koondise sõpruskohtumisi autoavariis õlga vigastanud Oper ei saanud vahepeal kaelaprobleemide tõttu tegeleda taastusraviga ning nüüd tuleb uuesti ka sellega pihta hakata. «Avariis viga saanud õlg ei ole ka veel korras ja nüüd tuleb taastusraviga tegelema hakata. Õlal ei ole täit liikumisraadiust,» täpsustas ta.

Esialgu ei oska Oper öelda, kus ja kui tihedalt ta taastusraviga tegeleda saab. Vahepeal viibib ründaja lisaks Eestile ka Inglismaal. «Trenni pean ikka tegema nüüd spetsialistide järelevalve all, et õla liikuvus võimalikult hästi taastada,» rääkis ta. «Varem ei saanud ma end üldse liigutada, kuid nüüd tuleb seda teha võimalikult tihti. Taastusraviga tuleb tegeleda nii palju, kui on lubatud. Kui ühel päeval läheb hästi ja järgmisel päeval on enesetunne normaalne, saab ka järgmisel päeval edasi tegutseda.»

Seoses jalgpallurikarjääriga ründaja veel mingeid lõplikke otsuseid teinud ei ole. «Mis aga edasi saama hakkab? Tuleb olukorda hinnata ja siis lähiajal otsustada, mida edasi teha. Praeguse seisuga ma jalgpalli veel ei mängi,» rääkis Oper.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles